Til innholdet

BOLIGSTYLISTENE - DETTE ER HVA VI GJØR !

Norstyled Interiørdesignstudio (www.norstyled.no  holder til i Vestfold og styler flere hundre boliger i året. Det er mange nødvendige grep som bør gjøre i hver bolig før salg sier daglig leder Kamilla Frydenberg som selv opplevde viktigheten av en god presentasjon av sin bolig da hun solgte sin første bolig. Dette var mye av bakgrunnen for at hun noen år senere startet opp et nordisk og moderne styling firma. Norstyled har fokus på å fremme det vakre, men også enkle i hvert hjem.

La oss høre hva stylistene legger fokus på når de befarer en bolig før salg og hva vi bør tenke over før fotografen kommer:

 

Vi legger ennå et år bak oss med mange gode interiørsalg og stylinger. Forventningene for det nye året er mange, da verden konstant endrer seg i hvordan vi lever. Alt er blitt dyrere, og vi ser at folk er mer beviste på å ta gode beslutninger og gjøre gode valg på hva de vil bruke pengene på. Det er også kanskje derfor desto mer viktig med å vurdere sin egen bolig før salg, slik at kunden opplever best mulig presentasjon av eiendommen.

Foto: Sandra Norlin

Ved salg av bolig er det alltid gode tips å ta med seg enten vi kommer inn på en befaring med tips og råd, eller forsetter samarbeidet med en hel eller delstyling. Vi gjør ekstremt mange tips og råd timer, en slik time går ut på at vi sammen med kunden tar en helhetsvurdering av boligen. Er det noen vegger som bør males, hvordan er belysningen, bør det ommøbleres, hva bør tas bort og hva bør evt. settes inn? Det er her vi vurderer om kunden har det som trengs for å ferdigstille boligen selv eller om vi bør gå videre med en form for styling.

Vi piffer opp boligen med det lille ekstra
Her har kunden mye fint interiør selv og ut ifra dette bestemmes stilretningen vi går videre på. Vi løfter boligen, med mindre møbler, tekstiler, planter, belysning og dekor. Dette kan virkelig være utslagsgivende for en god presentasjon. Oppredning av senger f.eks. er nesten et eget fagfelt sier Stylist Christina Merkesdal. På soverommene jobber vi lag på lag med tekstiler for å skape en lun stemning og bidra til at et soverom ikke bare er et soverom. Det kan godt være litt farger selv på et soverom og friske blomster på nattbordet bringer liv til rommet. Vi bruker nesten alltid friske blomster i styling, og gir liv på kjøkkenet med grønnsaker, urter og frukt fordi det gir en friskhet i bildene.

Det er ikke alltid hvor mange ting du har som gjør stylingen men om du har de riktige tingene og hvordan du så styler med disse. Det er det som gjør at rommene fremstår innbydende og salgsklare.

 Har du en tom bolig er det fort snakk om full boligstyling

Her innreder vi hele boligen med alt det et hus trenger for å skape drømme-kulisse som forhåpentligvis viser de nye eierne hvordan det nye livet deres kan bli. Ikke alle har denne visualiseringen, og det er her vi kommer inn. Vi opplever faktisk at selgeren ikke vil flytte etter vi har stylet, og det er jo et godt tegn.

Kamilla som til daglig driver Norstyled interiørdesignstudio forteller også at styling handler så mye mer om å bare ha de store møblene. Riktig styling skal gi en god atmosfære både så fotografen får gode bilder, og megleren får et godt materiale til å lage en annonse som skal fremmes på en delikat og helhetlig måte.

Mange kan se seg blinde på sitt eget hjem og det er selvfølgelig da viktig å få inn en med kunnskapen om hva som må gjøres for at akkurat ditt hjem skal bli klart til salg.
Dette kan bidra med en wow-faktor som kan spille en stor rolle for salget, og det er ikke alltid at det skal så mye til selv om man tror det.

Fargesetting av boligen er et godt sted å starte

Mange kommer også til oss om veiledning av farger, både før salg og til oppussing av eget hjem. Farger brenner vi veldig for, og dette kan være med å løfte tingene man allerede har, eller gi et rom et nytt liv. Trendene vi spotter nå for tiden er fortsatt lune og varme toner. Har du en grå og kjølig farge på stuen f.eks. vil vi anbefale deg å male om i en lunere beige tone. Vår favoritt er basefargen Jotun Lady Space. Soverom og andre oppholdsrom kan godt få litt farge, grønt og fersken er virkelig gode fargetoner som passer de fleste hjem. Ønsker du en skikkelig frisk og vårlig fargetone bør du se på Jotun Dusk Green, passer like godt på soverom som i stuen. Er du klar for en ny og frisk tone som trender nå for tiden er fargen Jotun Lady Cheerful Peach helt fantastisk. På interiør og møbel fronten holder trendene seg fortsatt på ovale former, organiske materialer og lune tekstiler i boucle og lin.

En helhet av riktig balanse av farger, gjerne sammensatt med en tapet og andre kontraster og innredning i en moderne og fengende stilretning, vil gjøre at din bolig skiller seg mer ut og skape større interesse på markedet. Vi våger litt mer, og det er deilig sier stylist Christina Merkesdal.

Vi gjør stylingene mer levende og har kunnskapen bak oss med hvordan ting oppleves på bilder og i virkelighet. For det skal selvfølgelig også være flott på visning!
Det er viktig at det ikke blir for statisk, dette kan oppleves kaldt og kjedelig.
Bring liv i bildene, dette vil gi en fantastisk atmosfære avslutter Kamilla og ønsker deg lykke til med et godt salg eller oppussing av eget hjem.

Norstyled team:
Fra venstre: Sandra Norlin, Kamilla Frydenberg, Christina Merkesdal & Marianne Kasin.

 

Foto: Image Day Frank Hesjedal og Sandra Norlin