Til innholdet

NÅR ER DET BEST Å SELGE BOLIGEN ?

Stiller man med en fordel eller en ulempe når man selger om sommeren? Man vil naturligvis ha størst mulig fortjeneste ved salg, og mange lurer derfor på hvilken årstid er mest gunstig. Har man muligheten, venter man jo gjerne noen måneder med å selge for å få bedre pris. Problemet er at det er ingen fasit på hvilken årstid som er best.

Mye som kan påvirke salgspris

 

Det er tilnærmet umulig å si akkurat når det lønner seg å selge boligen. Dette fordi det er mange faktorer som spiller inn, som hvor i landet boligen befinner seg, hva slags bolig du har, hvor mange boliger du konkurrere med, og hvor mange kjøpere som er på jakt etter ny bolig når du selger. 

I et normalår vil boligprisene øke mest ved starten av året og på sensommeren, men det er generelt rolig i markedet om sommeren før skole og arbeid starter opp igjen. 

Men hva gjør man da, om man vil finne det perfekte tidspunktet for å selge boligen? Er det slik at det uansett er ren flaks om man får en stor fortjeneste ved salg eller ei? Nei, selv om det er umulig å garantere en god pris, kan man ta strategiske grep for å øke sjansen for det. 

Fordeler og ulemper med ulike sesonger

 

Med dette som mål må vi først se på hvilke fordeler og ulemper ulike boliger har. 

 

Det er lurt å huske på at når det er mørkt og uhyggelig ute, tiltrer kosen inne - det vil si at koselige leiligheter, gjerne med peis, kan ha en ekstra fordel om høsten og vinteren. I desember brer juleroen seg over boligmarkedet, noe som kan bety få interessenter. Boliger som får vist frem sine styrker best om vinteren, er fjellhytter, koselige leiligheter og boliger som ligger godt situert for vinteraktiviteter.

Når omverden blomstrer, er det selvfølgelig gunstig å fremheve uteområdet og utsikt. Det er gjerne eneboliger som gjør det bedre på sommerhalvåret: I Vestfold er det mange hus og hytter som nyter godt av nærhet til fjorden, som gjør våren til en populær tid å selge. Leiligheter som er tilrettelagt for sommeridyll med en flott balkong eller takterrasse, kan også gjøre det bra om sommeren. Men husk at generelt sett er boligmarkedet noe rolig i selve sommerferien, før det skyter fart igjen i august. 

 

Hva gjelder for deg og din bolig?

Det finnes ingen fasit på akkurat hvilken tid som er best for din bolig. Variasjoner i boligmarkedet, endringer i etterspørsel og den generelle økonomiske utviklingen i samfunnet kan gjøre at måneden som virker perfekt, ikke presterer som forventet. 

Har du en mindre leilighet, er det kun snakk om små forskjeller fra årstid til årstid. Husk også på hva som er boligens styrker hva angår inventar: Ting som gjør det hyggelig og lunt, som peis, gulvvarme og gulvvtepper, appellerer mer når det er kjølig. Ting som byr på frisk luft og natur, som balkong, store vinduer man kan åpne, hage og bademuligheter, oppnår størst effekt på sommerhalvåret. 

For mange vil det uansett være faktorer som gjør at man må selge innen en viss tid uansett. Husk da på at når du selger ikke er den viktigste faktoren for pris, og det kan i noen tilfeller lønne seg å selge når markedet ellers er rolig. I tillegg finnes det alltid er grep du kan ta for å gjøre boligen mer attraktiv for årstiden du selger i. Er du i tvil, husk på at det er dette eiendomsmeglere kan best. Rådfør deg med en megler som er godt kjent med boligmarkedet i ditt område og få tips om når det er best å selge akkurat din bolig og hvordan du kan gjøre boligen din mest mulig attraktiv. 

Bestill verdivurdering av boligen din her https://z-eiendom.no/verdivurdering/