Til innholdet

Delikat leilighet mot vest! Garasjeplass, VB- varme og fantastiske fellesarealer! Basseng, trimrom, tropisk hage ++!

Hellaveien 12E
Prisantydning 4 690 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 76
BRA: 80 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2020
Tomtareal: 9999 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 11. juni Kl 11.00 - 12.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Erlend Løvold

Erlend Løvold

Finn.no: Lokalområde

SIGNATURHAGEN - BORGHEIM HAGEBY!

Adresse

Hellaveien 12E 3140 Nøtterøy 2. etasje

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Signaturhagen ligger i Borgheim hageby ligger sentralt på Nøtterøy med blant annet kun minutter gange til annet dagligvareforretning, cafè og flere servicetilbud.

Signaturhagen i Borgheim Haveby er et ypperlig sted å bosette seg for den som vil bo i et fredelig miljø blant annet preget av flott nærhet til rekreasjonsområder. For den golfinteresserte ligger Nøtterøy golfbane vis a vis eiendommen. Golfbanen her på Borgheim har godt renommé og er viden kjent for sine flotte fasiliteter. Herfra er det blant annet anlagt flott lysløype hvor det blant annet kjøres opp skispor når forholdene tillater det i vinterhalvåret.

Umiddelbar nærhet også til flotte tur-/skogsstier. Man kan også velge kyststien langs Vestfjorden og Hella hvor det for øvrig er en rekke offentlige badeplasser.

Til Teie torv med et rikt tilbud av butikker, Vinmonopol, ulike servicetilbud, spisesteder med mer er det ca. 3 km. Ca. 4,5 km til Tønsberg sentrum m/gode bussforbindelser og sykkel-/gangvei hele veien inn fra Borgheim Haveby.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil som beskriver området sine fasiliteter og avstander til disse

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2020

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende andre etasje i flermannsbolig oppført i 2020, tilknyttet sameie. I dette sameiet tilfaller vedlikehold av utvendige konstruksjoner og fellesområder sameiet. Det medfølger en bod på ca 5 m2 og en parkeringsplass i felles P-kjeller. Boligen er utstyrt med vannbåren gulvvarme, flislagt
bad/vaskerom og kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer. Balkong på ca 11 m2 med tilgang fra stue. Det er heis i bygget og porttelefon i leiligheten.

Antall rom

Soverom: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 80 kvm

2.Etasje: Entré, 2 soverom, toalettrom, bad/vaskerom, stue/kjøkken samt bod.

Annet: Det medfølger en bod på ca 5 m2 og en parkeringsplass i felles P-kjeller.

Standard

Velkommen til Hellaveien 12E v/Erlend Løvold.

Signaturhagen byr på unike fasiliteter i flotte og sosiale omgivelser. Leilighetene er bygget rundt en helårs tropisk hage som forlenger sommerens fortreffeligheter og skaper et oppholdsrom i form av et unikt "boutique miljø" omgitt av vakker og planterik innglassing. Her kan du oppholde deg i en tropisk hage med palmesus, delta i boccia med hyggelig selskap av naboer eller slappe av ved en av de mange sittegruppene og nyte dagen. I et velustyrt treningsrom og rom med motstrømsbasseng kan du gjøre unna dagens trim før du nyter en kopp kaffe i felles lounge. Det finnes et hobbyrom hvor man kan pusle foretrukne oppgaver og for deg med "grønne fingre" kan man pleie egne planter/grønnsaker som du dyrker i plantekasser satt ut av sameiet. Får du gjester kan du leie egen gjesteleilighet til disse.

Leiligheten ligger i 2. etasje med alt på ett plan, gjennomgående planløsning og trinnfri adkomst. Svært arealeffektiv planløsning, fleksible møbleringsmuligheter og tiltalende standard kjennetegner boligen. Den åpne løsningen og noe ekstra himlingshøyde gir en fin romfølelse, godt hjulpet store vindusflater som gir fin nærkontakt med leilighetens romslige uteplass som er vestvendt.

Du kommer inn til en romslig entré som gir deg en god romfølelse i det du kommer inn i leiligheten. Her er det god plass til å henge fra seg yttertøyet. Entreen tar deg videre til gangen og stuen samt de tilhørende rommene.

Boligen har en god planløsning og inneholder en romslig stue. Stuen er stor og fin med en sosial dynamikk med god plass til spisestue og sofaløsning med tilhørende møblement. Her er det mange og store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Fra stuen har du en balkong med gode solforhold.

Her har du et flott kjøkken med kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Waterguard er montert i benkeskap, komfyrvakt er montert ved ventilator.

Badet har fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og malte plater i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, dusjdører, opplegg for vaskemaskin og wc.

Gjestetoalettet har fliser på gulv innredet med speil, servantskap og wc.

Leiligheten har 2 soverom  med god plass til seng og tilhørende møblement. Det ene soverommet har egen bod som kan benyttes for lagring eller walk-in closet.

Velkommen til en hyggelig visning!

Eldste sameier og/eller husstandsmedlem skal være minst 50 år, og ikke ha hjemmeboende barn («Aldersklausul»).

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

[Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  19 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via vannbåren gulvvarme i gang, stue/kjøkken, wc og soverom. Oppvarmet med varmekabler på bad.

Parkering

Det medfølger p-plass i felles garasjeanlegg.

Areal og eierform

Areal: 9 999 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Eiendommen er oppført på et tomteområde på parsellen gnr. 124, bnr. 135 i Færder kommune. Tomten er selveiertomt på 10 mål (9 999,7 m² iht. matrikkelbrev).

Signaturhagen er et nytt og unikt boligkonsept, et konsept som bygges også noen andre steder i landet. Leilighetene omkranses en tropisk helårshage, en arena hvor både planter og det sosiale livet får næring til å spire og gro året rundt. Her kan man også glemme snømåking om vinteren og gressklipping på sommeren - alt er lagt til rette for det enkle liv!

Utomhusområdene er opparbeidet som et frodig, grønt og tiltalende boligområde hvor det sosiale og aktive liv kan nytes. God balanse i arealutnyttelsen av eiendommen som er inndelt i flere soner med varierende størrelse for ulik bruk. Rekreasjonsområdene er plassert mot syd og vest, mens nedkjøring til garasjeanlegg og asfaltert område for biloppstilling er plassert mot øst og nord.

Eier

Karen Tone Lie Erle Li Dragland

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp. Adkomst fra fylkesvei.
Det går kommunale ledninger over eiendommen.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune er avsatt til:
- "Ukjent", Kommunedelplan - Borgheim vedtatt 29.3.2006
- "Andre sikringssoner",  Kommuneplan vedtatt 31.1.2018
- "Bevaring kulturmiljø", Kommuneplan vedtatt 31.1.2018
- "Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav", Kommuneplan vedtatt 31.1.2018
- "Kombinert bebyggelse og anleggsformål (Bolig og offentlig/privat tjenesteyting) - Framtidig", Kommuneplan (31.1.2018)

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn "Borgheim Hageby" vedtatt 5.6.2016 med PlanID 3811 2015005 og reguleringsformål "Andre sikringssoner, boligbebyggelse-blokkbebyggelse, grønnstruktur, lekeplass, utforming, veg og vegetasjonsskjerm".

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Informasjon om planarbeid for området:
Det foregår planarbeid for området.
Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål (bolig / offentlig eller privat tjenesteyting), men arealformålet foreslås endret fra fremtidig til nåværende, og hensynssonen i gjeldende plan foreslås fjernet.

Ferdigattest

Boligen har  ferdigattest datert 17.06.2020. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet Signaturhagen Nøtterøy, Orgnr.: 824940312 Andel fellesformue: 16555
Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Opplysninger om boligselskapet:
• Særskilte begrensninger/klausuler: Se boligselskapets vedtekter.
• Dyrehold: Se boligselskapets husordensregler/vedtekter.
• Forsikringsselskap Tryg Forsikring - polise nummer 7289650.
• Påkostninger/utbedringer: Se årsrapport.
• Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.
• Tv/bredbånd er inkludert i felleskostnadene
• Ingen lån registrert for selskap.

- Det er oppdaget skjeggkre i et par av leilighetene, Pelias er koplet på saken.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Økonomiske opplysninger om leiligheten:
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 6.407,- pr. md.
Herav:
A konto varme 500,-
Felleskostnader 5.295,-
TV/bredbånd 612,-

Felleskostnadene inkuderer blant annet:
* TV/bredbånd (Telenor)
* Kommunale avgifter (vann, avløp og renovasjon)
* Driftsutgifter av Tropehage, motstrømsbasseng og øvrige fellesrom
* Renhold i innvendige fellesarealer
* Felles bygningsforsikring
* Snøbrøyting
* Vedlikeholdstjenester ved fellesarealer
* Avsetting til vedlikeholdsfond
* Lys og varme fellesarealer
* Drifts-/serviceutgifter til heisanlegg
* Drifts-/vedlikeholdskostnader knyttet til garasjeanlegg
* Heiser, drift/vedlikehold med alarmlinjer
* Drift/vedlikehold tekniske anlegg i fellesarealer
* Utgifter til forretningsførsel, revisor, styre m.m.

Ovennevnte beløp er i henhold opplysninger gitt av forretningsfører. Se for øvrig vedlagt budsjett for 2021 i komplett salgsoppgave.

Prisantydning

-4 690 000,- / Fellesutgifter: 6 407,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) -------------------------------------------------------- 126 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 816 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 11.04.2023 Formuesverdi : 1 055 275,- Sekundær formuesverdi : 3 798 990,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7289650

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 055 275,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 798 990,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Provisjon (forutsatt salgssum: 4 690 000,-) (Kr.70 350) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.6 215) Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - SELGER (Kr.6 215) Tønsbergs Blad 080623 (Kr.3 900) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.14 400) Markedspakke utleggFornying FINN.NO (Kr.1 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.3 775) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.138 925)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Dagboknr. 900416, tinglyst 19.09.1912 - Erklæring/avtale  
Bestemmelse om senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 900329, tinglyst  16.12.1920  - Skjønn  
Elektriske kraftlinjer
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 900481, tinglyst 16.12.1920 - Skjønn  
Overskjønn
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 910009, tinglyst 01.06.1927 -  Elektriske kraftlinjer  
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 2036, tinglyst 17.07.1963  - Bestemmelse om bebyggelse  
Rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:124 Bnr:38  
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 2 m
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 3580, tinglyst 19.08.1969 -  Erklæring/avtale  
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere

Dagboknr. 993, tinglyst  29.02.1972  - Erklæring/avtale  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
- avskjærende kloakkledning og pumpestasjoner
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 2570, tinglyst  10.05.1977 -  Elektriske kraftlinjer  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 1991, tinglyst 08.02.1989  -  Erklæring/avtale  
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: 3811-124/135
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 2149172, tinglyst   25.02.2020 - Erklæring/avtale  
Bestemmelse om pliktig vedlikehold av fellesarealer og infrastruktur
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata:
Dagboknr. 2110156, tinglyst 14.02.2020 -  Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 28
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 80/3748
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?