Til innholdet

Delikat & meget pen leilighet i 2.etg + loft på 25m² - Stor hage - Særdeles ettertraktet område nær alt på Eik! ZOLGT

Åleveien 15
Prisantydning 2 475 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 64
BRA: 64 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1954
Tomtareal: 979 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til Åleveien 15 og denne svært attraktivt beliggende leiligheten i byggets 2.etasje.
Leiligheten har en fin planløsning, samt et stort loft med et lite, innredet loftsrom. Innvendig fremstår leiligheten som svært delikat og moderne, samt med fine lysforhold i samtlige rom!
Utvendig har boligen generelt et behov for oppgraderinger.

Kort fortalt:
- Leilighet med 2 soverom
- Stort loft på 25m² med et innredet rom på 8m² (arealene kommer i tillegg til 2.etasje med et areal på 64m².
- Flotte fargevalg og gjennomgående nylig malte overflater
- Nydelig hage med masse plass!
- Gode parkeringsmuligheter på egen tomt
- Stille og rolig område, svært populært for barnefamilier
- Trygg skolevei (uten krysning av vei) samt gangavstand til ALT på Eik
- Kun 5 min til sentrum
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SØNDRE EIK

Adresse

Åleveien 15 3122 Tønsberg 2. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Søndre Eik, ca. 2,5 km fra Tønsberg sentrum i Tønsberg kommune.

Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, treningssenter, tennisanlegg, ridesenter og badeplass. Svært trygg og fin skolevei uten krysning av hovedveien (Eikveien). Kun noen få hundremeter fra Eik Skole og Mortenåsen Barnehage.

Et steinkast unna ligger populære Greveskogen som har to lysløyper og videre løypenett til områder med oppkjørte skiløyper vinterstid. I Jarlsbergs skoger finnes også flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien.

Fra boligen er det gangavstand til "messeområdet" med ishall og utvendig skøytebane. Stedet er også er et godt utgangspunkt for fine turer i Frodeåsen. Slottsfjellet ligger også i gangavstand, og byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Eiktoppen kjøpesenter spisesteder, post, bank, frisør, apotek og legesenter m.m. Det er kort vei til Tønsberg sentrum med bymessige servicetilbud, samt Farmandstredet med godt over 100 butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er ved Rema 100, og ligger ca. 200 meter fra boligen.

Det er videre enkel adkomst til E-18 som tar deg til Oslo eller mot Sørlandet. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg, 18 min til Horten, 20 min til Sandefjord lufthavn, 59 min til Oslo, samt 1 time og 23 min til Oslo lufthavn. Den nyetablerte Wang Ung (ungdomsskole) ligger få minutter unna. Det finnes flere videregående skoler i nærheten som f.eks. Wang toppidrett og Greveskogen videregående, samt et godt utvalg avbåde private og kommunale barnehage

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte avbåtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Fra Tønsberg sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden.

Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum med norsk samtidskunst anbefales

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1954

Bygninger og byggemåte

Tomannsbolig bygget i trekonstruksjon over støpte murer.
Fasader er kledd med liggende trepanel og taket er tekket med betongtakstein. Vinduer i tre med 2-lags glass. I fellesgang er det koblede vinduer fra byggeår.

Innhold

1.etg.: Felles oppgang med trapp opp.
2.etg.: Trappegang med trapp til loft, gang, kjøkken med innredning og spiseplass, 2 soverom, bad med dusjkabinett, servantinnredning og wc, stue med peisovn.
Loft: innredet rom, uinnredet loft

Antall rom

Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm

2.Etasje: 64 / 64 kvm p-rom/BRA
Loft er ikke målbart areal, men har et stort gulvareal på hele 25 kvm.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen foruten vaskemaskin. Taklamper på begge soverom, stue og kjøkken, samt skap på bad og klesoppheng i gang, medølger ikke i handelen

Standard

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med gjennomgående normalt standard.
Innvendig meget tiltaltende og hyggelig innredet, med flere oppgradering utført de siste årene.
Utvendig er det behov for renovering av fasader m.m.

Overflater oppsummert:
Gulv: Furugulv.
Vegger: Panel og malt strie.
Tak: Malte plater og panel.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Innvendige vannledninger er av kobber.
Inntaksledning i kjeller av plast med stoppekran. Montert vannstopp (water-guard) på kjøkkenet (opplegg til vaskemaskin og kjøkkenarmatur nytt i 2021).
Det er avløpsrør av plast. Varmtvannstanken er på ca 200 liter og er plassert i kjeller.
Boligen har et åpent el-anlegg medautomatsikringer. Sikringsskap er plassert i fellesgang.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-   2 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik.
-   6 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-   9 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-   8 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-   5 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Det er registrert stedvis høyt fuktnivå i takkonstruksjon/taktro, samt at det ikke er etablert noen kontrollert lufting av loftet utover lufting med vinduer. Ytterdør har svellet. Betongtrapp har mindre sprekker/skader. Mer enn halvparten av forventet tid er oppbrukt på membranløsning på badet. Kun naturlig ventilasjon på bad. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er oppbrukt. Løs puss på muroverflater.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Stedvis råteskader i kledning, hvor det på østvegg har resultert i et åpent hull inn i veggen. På innside av gavlvegger (på loft) er det påvist fuktskader i kledning og deler av veggkonstruksjonen. Det er risiko for ytterligere
skader i konstruksjonen. Råte i israfter mot øst. Påvist skader eller avvik på selve taktekkingen over inngangspartiet. Påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Manglende ventilator på kjøkkenet.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er montert en flott peisovn i stua. For øvrig oppvarming via enkelte panelovner.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på eiendommen. Leiligheten disponerer 2 biloppstillingsplasser (nærmest boligen).

Areal og eierform

Areal: 979 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomt og hage

Lettstelt og tilnærmet flat hagetomt, hvor denne leiligheten disponerer hagedelen mot vest på eiendommen. Dermed har leiligheten en stor og deilig hage med god boltreplass for store og små! Hekk mot naboer og gjerde mot gaten.
Innkjørsel/parkering er gruset og det er gjerde mot gaten.

Eier

Ingebjørg Grinde

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i uregulert område avsatt til boligområde, nåværende.
Ingen igangsatte planleggingsarbeider som vil kunne berøre eiendommen iflg kommunen.

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest for tomannsbolig datert 30.10.1953. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

2 475 000,-

Beregnet totalkostnad

2 475 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 73 342,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 548 342,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 648 892,- Sekundær formuesverdi : 2 336 011,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 5795 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 15 487 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:648 892,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 336 011,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.18 500) Kommunale opplysninger (Kr.3 490) Servitutter (Kr.344) Provisjon (Kr.38 400) Tilrettelegging (Kr.16 950) Pantattest selger (Kr.387) Eierskifteforsikring (Kr.10 944) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.98 950)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Det foreligger vedtekter og husordensregler for sameiet. Det opplyses spesielt om inngått avtale mellom sameierne vedr. rehabilitering av østveggen som er planlagt utført ila 2023. For mer info om dette, ta kontakt med megler.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1996/6986-2/91BRUKSRETT
12.06.1996
Gjelder innredet rom på felles loft

1980/503476-2/91SEKSJONERING
04.06.1980
SNR: 102
FORMÅL: Bolig
SAMEIEBRØK: 1/2
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 2 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?