Til innholdet

Idyllisk, klassisk eiendom/sommerhus med stor, nydelig tomt uten boplikt! Oppussing må påregnes. Solrik og sjønært! ZOLGT

Glomsteinveien 2
Prisantydning 4 990 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 123
BRA: 129 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1906
Tomtareal: 2185 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Linda Svensson

Linda Svensson

Kort om eiendommen

Velkommen til denne idyllen i Glomsteinveien 2!

Dette er en idyll man bare må oppleve. Den klassiske eneboligen er i fra tidlig 1900-tallet og er uten boplikt, i tillegg har den et sjarmerende anneks som er innredet som et gjestehus. Med sin store tomt på over 2 mål og en nydelig hage med plenty av plass for lek og moro, ulike frukttrær og solrike plasser, så er det ikke vanskelig å trives her! I tillegg medfølger det en enkel garasje hvor bilen kan parkeres.

Eneboligen ligger i et rolig og meget barnevennlig boligområde, samtidig som området har nærhet til bussholdeplass, skoler, barnehager og gode servicetilbud. Det er også umiddelbar nærhet til skog og natur, samt gangavstand til sjøen og Glomstein som også har båthavn.

Finn.no: Lokalområde

NØTTERØY - TØMMERHOLT

Adresse

Glomsteinveien 2 3140 Nøtterøy

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom.

Velkommen til hyggelig visning!

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et rolig og meget barnevennlig boligområde.
Området har nærhet til bussholdeplass, skoler, barnehager og gode servicetilbud. Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til skog og natur, samt gangavstand til sjøen med idylliske badeplasser som Holmen, Glomstein og Ørastranda. Ca. 5 min gange fra boligen går kyststien som byr på god rekreasjon i naturskjønt landskap. Det er også flotte turområder i retning Tenvik og Kjøpmannskjær.

Tømmerholt idrettsanlegg er påkostet de senere år med blant kunstgressbane og sandvolleyballbane. Vinterstid kan lysløypa mellom Wilhelmsenhallen og Tømmerholt by på herlige skiturer.
Kort vei til Småvikodden og Tenvikstranda med småbåthavn og nydelig badeplass. Tenvik badeplass og Søndre Tenvik badeplass har begge sandstrand og nydelig utsikt. Fra Tenvik går fergen over til Veierland med herlige turstier og sykkelveier i bilfritt miljø. For golfentusiaster er det få min kjøring til Nøtterøy golfklubb ved Borgheim. Populære Verdens Ende (ca. 25 min med bil) er kjent for sine mange svaberg, småholmer og vakre natur. Her er det nydelig utsikt utover havet, i tillegg til fine bade- og fiskemuligheter.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1906

Bygninger og byggemåte

Enebolig som ble oppført i tre over sparesteinsmurer ca 1906. Bygget har saltak tekket med skiferstein. Kledd utvendig med stående trekledning. I hovedsak vinduer av tre med enkle glass.
Det medfølger frittstående anneks og garasje.

Innhold

Bolig
1.Etasje: 2 stuer, gang med trapp, glassveranda og kjøkken.
2.Etasje: Gang, 2 soverom, 2 alkover, bad. Kott og bod.

Anneks
Loft: Loftsrom
1.Etasje: Utedo og stue. Bod.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Antall rom

Soverom: 2, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 123 kvm, Bruksareal: 129 kvm

Bolig
1.Etasje: 73/0/73m2, BRA/P-rom/S-rom
2.Etasje: 56/50/6m2, BRA/P-rom/S-rom

Arealer i kjeller er ikke måleverdige iht NS 3940 grunnet takhøyde under 1,9m.

Anneks
Loft: 15/0/15m2, BRA/P-rom/S-rom
1.Etasje: 26/12/14m2, BRA/P-rom/S-rom

Arealer av loft på anneks er medtatt i boligens BRA, deler av takkonstruksjon er lavere enn 1,9 m.

Standard

Velkommen til denne idyllen i Glomsteinveien 2!
Klassisk enebolig med stor tomt på over 2 mål og en nydelig hage hvor barn og voksne kan boltre seg.

INNVENDIGE OVERFLATER:
Overflater består av heltregulv, vinyl, linoleum,, samt teppe på gulv. På veggene er det malt tapet, panel og malte slette plater. Himlingene består av malt panel og strukket papir. 

VINDFANG/HALL:
Sjarmerende inngangsparti med dobbel glassdør som leder inn til en hyggelig glassveranda med plass til sittebenk og et cafèsett. Videre kommer man inn til en hall med god takhøyde, og plass til lagring under trappen opp til 2.etg.

STUENE:
Boligen har to store stuer, i tillegg til et spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Spisestuen ligger i nær tilknytning til kjøkkenet, som er praktisk når man har gjester. Her står det en flott etasjeovn. Stuene er i lyse farger og har mye vindusflater som slipper inn godt med lys. I "hverdagsstuen" har man en hyggelig vedovn av nyere dato som gir ekstra varme og hygge på kalde vinterkvelder. Fra "hverdagsstuen" er det skyvedør inn til "penstuen" hvor man har flott stukkatur og malte detaljer i taket.

KJØKKEN:
Svært koselig kjøkkenrom med eldre plassbygd innredning som har slette fronter og heltre benkeplate. Det er aluminiumsplate over benk ved integrert koketopp. Integrert stekeovn, de øvrige hvitevarene er frittstående. Det er opplegg for oppvaskmaskin, samt ventilator med utluftning.

BAD:
Badet som ble pusset opp i 2001 har lyse farger og er beliggende i 2.etg. Badet har vinylbelegg på gulv, malt tapet på vegger og malte slette plater i himlingen. Rommet er innredet med servant, badekar, opplegg for vaskemaskin og wc. Det har en panelovn for oppvarming.

SOVEROM:
Boligen har to romslige soverom, samt to alkover hvor den ene er innredet som et walk-in-closet. Det største soverommet har et stort plassbygd garderobeskap og en deilig vedovn, og det noe mindre soverommet er innredet med vask og speil.

INNVENDIG BOD OG KOTT:
i boligens 2.etg har man både bod og kott for lagring.

BRYGGERHUS/ANNEKS:
Koselig bryggerhus/anneks fra ca. 1920 som er ypperlig som gjestehus. 1.etasjen består av en stue og en utedo, samt en bod. Det er i tillegg innredet med to plassbygde senger i loftsrommet, men disse er ikke inkludert i p-rom.

GARASJE:
Det finnes en enkel garasje med manuell vippeport som er oppført i ca. 1971. Garasjen er uisolert og har grus på dekke.

TEKNISK:
- Kobber og plast vannledninger av varierende alder.
- Soil og plast avløpsrør.
- Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken.
- Det er godkjent ventilasjon utifra byggeår, men det anbefales å montere mekanisk avtrekk fra bad.
- Ca 200 liter varmtvannsbereder er montert i kjeller.
- El-anlegg av varierende alder.
- Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukningsapparat i boligen.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 7 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 19 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Oppvarming ved vedfyring, forøvrig er det elektrisk.

Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 28.09.16.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
Avvik 1 - 2.etg.
Beskrivelse av avviket:
Jøtul brannmurspanel er ikke montert i henhold til monteringsanvisning, det er ikke tillatt å dekke til toppen og sidene av brannmurspanelen.

Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det bred politisk enighet om å innføre forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes i sin helhet, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar risikoen og ansvaret for dette. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no.

Parkering

Parkering i egen enkel garasje, forøvrig er det plass til å parkere i innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 2 185 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Stor flat tomt på over 2 mål, pent opparbeidet med plen og diverse busker og frukttær, samt flaggstang.

Eier

Stine Wærnes Klausen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende", vedtatt 31.1.2018. Eiendommen ligger i område som i reguleringsplanen er avsatt til "Boligbebyggelse, annen veggrunn - grøntareal og gang-/sykkelveg", med plannavn: Krysset Glomsteinveien F410 (12.10.1986), Gang- og Sykkelvei fra Tenvik til Snarrønningveien (21.3.2018), Gang- og Sykkelvei fra Tenvik til Snarrønningveien (21.3.2018).
Kopi kan fås ved henvendelse til meglerkontor.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998

Prisantydning

4 990 000,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 500,- (Dokumentavgift) 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 170 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 160 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 31.05.2022 Formuesverdi : 782 089,- Sekundær formuesverdi : 2 815 520,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 8 849 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 14856261

Kommunale avgifter

Kr. 14 840 pr. år Kommunale avgifter inkl. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:782 089,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 815 520,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.18 125) Tilrettelegging (Kr.15 950) Provisjon (Kr.63 000) Internettannonsering (Kr.4 700) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Annonsering (Kr.4 500) Tønsbergs Blad 150622 (Kr.4 500) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Totalt kr. (Kr.120 647)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Det ble utført feiebesøk og tilsyn med fyringsanlegget den 28.09.16.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Heftelser:

Erklæring/avtale 
1996/12869-2/91  
10.10.1996 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:93 Bnr:23  
DIVERSE FORPLIKTELSER I FORBINDELSE MED KLOAKKLENDING M.M.

Rettigheter på andre eiendommer:

Rettigheter på 3811-93/23
Rettigheter i eiendomsrett
Bestemmelse om kloakkledn
1996/12869-1/91   
10.10.1996 
rettighetshaver:Knr:3811 Gnr:93 Bnr:14  
Med flere bestemmelser

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Linda Svensson

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Linda Svensson

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?