Til innholdet

Klassisk, sjarmerende og nyoppusset familie villa med sjøutsikt

Smidsrødveien 82
Prisantydning 5 950 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 149
BRA: 220 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1929
Tomtareal: 982 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 24. september Kl 12.30 - 13.30
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Finn.no: Lokalområde

FÆRDER - TEIE

Adresse

Smidsrødveien 82 3120 Nøtterøy

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

Området er ansett som et godt etablert boligområde som ligger sentralt på øya! Det er ca. 2 km til Teie torv og ca. 4 km til Tønsberg sentrum. Området ligger ypperlig til med blant annet gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Kommunesenteret Borgheim ligger ca. 1,5 km unna hvor det blant annet er idrettshall, videregående skole, kulturhus og beachvolleyballbane. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger også på Borgheim.

Videre er det kort vei til lekeplass, skiløyper og svømmehall. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidretts løpebane.

Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård. Det er relativt kort vei til fjorden og Øhrebukta, samt gang- og sykkelvei over til Føynland. På Føynland ligger Fjærholmen som er kommunens største og fineste badeplass. Stedet byr på sandstrand, svaberg, gresslette med lekeapparater og god plass for solbading.

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000, Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Teie torv med de fleste sentrumsfunksjoner som bank, post i butikk, dagligvareforretninger, flere ulike bevertningssteder, diverse klesforretninger, vinmonopol etc. Tønsberg sentrum har alle bymessige fasiliteter og ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Se for øvrig vedlagte nabolagsprofil for ytterligere beskrivelse av beliggenhet og nærområdets fasiliteter.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1929

Bygninger og byggemåte

Enebolig over to etasjer samt kjeller og loft som ble oppført i tre over grunnmurer i 1929. Bygget har mansardtak tekket med glasert teglstein. Nedløp og beslag av plastbelagt stål. Boligen er kledd utvendig med liggende trekledning.

Boligen har i hovedsak vinduer av tre med to og trelags glass, samt malt profilert tofløyet ytterdør med glass.

Loftet er gulvet lagringsloft, med tilgang via fast trapp fra 2.etg.

Veranda på ca 58 m2 med tilgang fra stue, med trapper til hage. Dekke og rekkverk av tre.

Boligen har i 2023 blitt oppgradert med bla. Endret romløsning i 1.etg, nye gulv i hele 1.etg samt i gang i 2.etg, el-anlegg er renovert i 1.etg, nytt sikringsskap, ny kjøkkeninnredning, platet vegger og himlinger i 1.etg., fornyet deler av vvs anlegg, skiftet en del vinduer, skiftet innerdører i 1.etg., renovert toalett og montert ny inngangsdør.

Tomten er opparbeidet med plen, beplantning, garasje og veranda. Asfaltert innkjøring og gruset gårdsplass.

Boligen fremstår som normalt godt vedlikeholdt, stedvis med påkostede løsninger. Men som det fremkommer i rapporten så er det enkelte avvik fra normal tilstand. Dette sees hovedsakelig i sammenheng med bygningsdelenes alder, bruk og forventet levetid.

Foruten enkelte avvik og aldersrelaterte forhold gir boligen ett godt inntrykk.

Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

1.Etasje: Entré / gang, toalettrom, trapperom, stue, kjøkken / spisestue.
2.Etasje: Gang med trapp, 4 Soverom, bad, trapperom.
Kjeller: 4 Boder
Loft: Loft

Garasje

Antall rom

Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 220 kvm

1.Etasje: 81/81/0 P-rom/BRA/S-rom
2.Etasje: 68/68/0 P-rom/BRA/S-rom
Kjeller: 0/51/51  P-rom/BRA/S-rom
Loft: 0/20/20 P-rom/BRA/S-rom

Totalt: 149/220/71 P-rom/BRA/S-rom

Garasje:
0/18/18  P-rom/BRA/S-rom

Enkelte arealer i kjeller er ikke medtatt i boligens BRA da takhøyde er under 1,90m.
Arealer i plassbygde kott er medtatt i boligens BRA.

Enebolig
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk.
Rominndeling/Bruk stemmer ikke med byggemeldte tegninger.

Garasje
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud taksering AS og er beregnet definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.  I kjelleren er det innredet rom som er inkludert i tilstandsrapporten, og det er disse rommene som man må søke bruksendring på hos bygningsmyndighetene for å få dette som godkjente p-rom/ soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Velkommen til Smidsrødveien 82v/ eiendomsmegler Henning Grødem og Ida Johnsen. Stor og romslig bolig med gjennomtenkte løsninger og mange bruksmuligheter. Boligen har i 2023 blitt oppgradert med bla. Endret romløsning i 1.etg, nye gulv i hele 1.etg samt i gang i 2.etg, el-anlegg er renovert i 1.etg, nytt sikringsskap, ny kjøkkeninnredning, platet vegger og himlinger i 1.etg., fornyet deler av vvs anlegg, skiftet en del vinduer, skiftet innerdører i 1.etg., renovert toalett og montert ny inngangsdør.

Entré/gang:
Du kommer inn til en innbydende, stilren og romslig entré som gir deg en god romfølelse i det du kommer inn i boligen. Entreen tar deg videre til stuen samt de tilhørende rommene.

Kjøkken og spisestue:
Kjøkkenet har en stilren og moderne innredning i malt profilert utførelse og benkeplate i komposittstein med nedfelt oppvaskkum. Dette gir et minimalistisk og elegant uttrykk. Kjøkkenet har rikelig med arbeids- og skapplass. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer bestående av induksjonstopp fra anerkjente Gaggenau, stekeovn fra Simens, kaffemaskin fra Simens, oppvaskmaskin fra Electrolux og kjøleskuffer. For øvrig har induksjonstoppen integrert ventilator med kullfilter. Komfyrvakt er montert i himling, ingen synlig Waterguard. I tilknytning til kjøkkenet er det plass til spisebord man kan dekke opp for familie og venner.

Stue:
Hyggelig stue med en tiltalende atmosfære. Rommet er malt i nøytrale fine farger. Stuen har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Fra stuen er det direkte utgang til den flotte verandaen på ca. 58m2. Dette blir en naturlig del av boligen hele sommerhalvåret. Her er det tilrettelagt for mange middagsgjester, grilling, avslapping og livsnyting.

Bad/vaskerom:
Badet har fliser på gulv med varmekabler, fliser og malt panel på vegger og malt panel i innvendige tak. Badet er innredet med servantinnredning og speil med overlys. Videre er det dusjkabinett, badekar og wc. Boligen har i tillegg et toalettrom som er renovert i 2023 med en tidsmessig og praktisk innredning. Toalettrommet har fliser på gulv, malte slett plater på vegger og i innvendig tak. Rommet er innredet med servantskap, speil og wc.

Soverom:
Boligen har fire behagelige soverom, hvorav disse er beliggende i 2.etg. Alle soverommene er av god størrelse og fremstår som lyse og delikate.

Overflater består av Laminat, parkett, malt parkett, heltregulv og fliser på gulv. Malte slette plater og panel på vegger. Malte slette plater, malte himlingsplater og panel i innvendige tak.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Kobber og plast vannledninger fra 2004 og 2023
Fordelerskap er montert på bad.
Plast avløpsrør fra 2004 og 2003
Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
Det er godkjent ventilasjon utifra byggeår, men det anbefales å montere mekanisk avtrekk fra wc
Ca 300 liter varmtvannsbereder er montert i kjeller
El-anlegg av varierende alder.
Sikringsskap er montert i kjeller
Automatsikringer på alle kurser. 50 amp hovedsikring, 25 amp teknisk kurs, forøvrig 10-16 amp kurser.
Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukningsapparat i boligen.

Velkommen til en hyggelig visning

Tilstandsrapport og angivelse av tilstandsgrader

Det foreligger en tilstandsrapport datert 21.08.2023 med befaringsdato 21.08.2023 som er en uavhengig og autorisert Takstmann.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten, hvor innholdet i denne er regulert i egen forskrift, gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Rapporten fremhever vanligvis ikke positive egenskaper ved boligen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;

- 1 stk. tilstandsgrad 0 (TG0  grønn) - ingen avvik.
- 12 stk. tilstandsgrad 1 (TG1 - lys grønn) - mindre eller moderate avvik.
- 5 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - lys gul) - avvik som ikke krever tiltak
- 14 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 - mørk gul) - avvik som kan kreve tiltak
- 0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3 - rød) - store eller alvorlige avvik.
- 0 stk. tilstandsgrad IU - konstruksjoner som ikke er undersøkt.

TG-2 anmerkninger (mørk -gul) er relatert til : Utvendig veggkonstruksjon, utvendig takkonstruksjon/loft, utvendig vinduer, utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger, innvendig pipe og ildsted, innvendige dører, våtrom( overflater, vegger og himlig, overflater gulv, sluk, membran og tettesjikt), tekniske intallasjoner( vannledninger og avløpsrør), tomteforhold(drenering og grunnmur og fundamenter).

Beskrivelse av avvikene følger av tilstandsrapporten.

TG-1 vurderinger og TG-2 vurderinger - lys gul er ikke kommentert i salgsoppgave, men angitt og beskrevet i tilstandsrapporten.

Både tilstandsrapport og selgers egenerklæring, utgjør en integrert del av denne salgsoppgaven, som kjøper forventes å gjøre seg kjent med. Tilstandsrapporten gir opplysninger om eiendommens tekniske tilstand.

Oppvarming

Varmepumpe og varmekabler på bad. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Parkering

Parkering i egen garasje, samt mulig oppstillingsplass på gruset gårdsplass. For øvrig gjelder kommunale/lokale bestemmelser for parkering i terreng/nærområde.

Areal og eierform

Areal: 982 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eier

Philip Nydahl Næss

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp. Adkomst fylkesvei via privat vei.

Det er slamavskiller.
Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen for Færder kommune er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende, areal 982.16m2, Kommuneplan vedtatt 31.1.2018.

GJELDENDE REGULERING:
Det eksisterer ingen reguleringsplan for eiendommen/området innenfor eiendommen.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Færder kommune.

Informasjon om planarbeid for området:
Det foregår planarbeid for området.
Kommentar: Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men
med hensynssone ras- og skredfare over.

Ferdigattest

Boligen har ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse.

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av bygninger på eiendommen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".  Det foreligger godkjente tegninger, men disse samstemmer ikke med bruken.

Prisantydning

5 950 000,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 162 092,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 112 092,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 21.08.2023 Formuesverdi : 1 334 321,- Sekundær formuesverdi : 4 803 555,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 10055 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

IF forsikring

Kommunale avgifter

Kr. 18 753 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og feieavgift. Oppgitt beløp er for 2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 334 321,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 803 555,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Provisjon (forutsatt salgssum: 5 950 000,-) (Kr.184 450) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.13 695) Ny finn annonse (Kr.1 250) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.3 700) Markedspakke (Kr.12 400) Markedspakke utlegg (Kr.5 950) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.233 765)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 982832632
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?