Til innholdet

Visning avlyst, boligen er solgt! Bud direkte til selger ZOLGT

Solnesbakken 6B
Prisantydning 3 995 000 , -
Boligtype: Tomannsbolig
P-ROM: 152
BRA: 189 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1916
Tomtareal: 508 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Linda Svensson

Linda Svensson

Finn.no: Lokalområde

Idylliske Melsomvik

Adresse

Solnesbakken 6B 3159 Melsomvik

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom.

Velkommen til hyggelig visning!

Beliggenhet

Halvpart av en tomannsbolig beliggende i veletablert og solrikt område med kort vei til skole, dagligvare, badestrand, båthavn og flotte rekreasjonsområder. Det er forøvrig kort avstand til Vestfold Golf Club med 18 hulls golfbane og til Vestfold golfhall. Ca. 12 km til Tønsberg sentrum. Ca. 16 km til Sandefjord.Ca. 4 km til Stokke sentrum med jernbanestasjon og kort avstand til BCC. Et hyggelig boligområde.

Type, eierform og byggeår

Tomannsbolig Eierseksjon, oppført i 1916

Bygninger og byggemåte

Del av vertikaldelt tomannsbolig som ble oppført i tre over mur ca 1916. Bygget er over to etasjer pluss kjeller og loft.

Innhold

Kjeller: Deler av kjeller er krypkjeller. 2 boder og fellesgang.
1.Etg: Entré med trapp, vaskerom, kjøkken og stue. Glassveranda/hagestue.
2.Etg: Stue med trapp, bad, gang og 3 soverom.
Loft: Åpent loftsrom. Loftet er innredet, men dette er ikke omsøkt eller godkjent hos kommunen.

De godkjente tegningene samsvarer ikke med slik boligen er i dag.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 189 kvm

Kjeller: 37/0/37m2, BRA/P-rom/S-rom
1.Etasje: 75/75/0m2, BRA/P-rom/S-rom
2.Etasje: 77/77/0m2, BRA/P-rom/S-rom
Loft: Arealer på loft er ikke måleverdige iht NS3940 grunnet takhøyde under 1,9m og er dermed ikke medtatt i boligens BRA.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Standard

Romslig halvpart av en tomannsbolig som har blitt vesentlig oppgradert i den senere tid, med bl.a ny kjøkkeninnredning, de fleste vinduer er skiftet, nytt utv. tak og bad i 2.etg. Boligen fremstår som svært lys og smakelig, og med en arealeffektiv planløsning. Godt vedlikeholdt på de konstruksjonene som er skiftet.

INNVENDIGE OVERFLATER:
Overflater består av parkett, heltregulv og flis på gulv, malte slette plater på vegger og malte slette flater i himlingene.

STUENE:
Egen stueavdelingi 1.etg med adkomst via dobbelt glassdør fra spisestue og kjøkken. Lyst og smakfullt, store vindusflater som slipper inn mye lys. God plass til sofagruppe o.l.

Ekstra stue i 2.etg med utsikt til Melsombukta. Dette rommet kan eventuelt brukes som et ekstra soverom. Rommet har en romslig skyvedørsgarderobe.

KJØKKEN OG SPISESTUE:
Fantastisk kjøkken som enhver som liker å bruke tid på kjøkkenet vil elske! Åpen kjøkkenløsning med innredning fra 2010. Innredningen har malt profilert utførelse, benkeplate av laminat og aluminiumsplate på vegg ved koketopp, samt en stor kjøkkenøy med skuffer på begge sider til oppbevaring. Godt med benk- og skapplass! Det er integrert stekeovn, oppvaskmaskin, og kjøl/fryseskap, samt gassovn med seks kokebluss og stekeovn. Fritthengende ventilator med utlufting. I kjøkkensonen er det også plass til et langbord hvor man kan innta måltidene med hele familien. Lekker peiskamin som gir ekstra varme og hygge på kalde vinterkvelder. Fra spisestuen kommer man inn til en hyggelig glassveranda gjennom en dobbel glassdør, og videre kan man spasere rett ut til hagen.

BAD:
Stilig bad i 2.etg fra 2014 som har flis på gulv med gulvvarme, flislagte vegger i dusjsonen, forøvrig er det baderomsplater på vegger. Badet har egen dusjnisje, moderne servantinnredning, badekar og wc.

SOVEROM:
Boligen har tre soverom, alle beliggende i 2.etg. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe. De to mindre soverommene ligger på hver sin side av hovedsoverommet.

VASKEROM:
Vaskerom beliggende i 1.etg har vinylbelegg på gulv med gulvvarme, baderomsplater på vegger og takessplater i himlingen. Rommet er innredet med servantinnredning, speil, opplegg for vaskemaskin og wc. Det bør påberegnes renovering av vaskerommet for å tilfredsstille dagens krav.

LOFT:
Innredet loft med takvindu som er brukt som hjemmekontor. Rommet er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde og er derfor ikke en del av boligens BRA.

TEKNISK:
- El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert på stue og i kott i 2. etg. Skrusikringer på skap i kott. Automatsikringer i hovedskap.
- Det er montert røykvarsler og det finnes brannslukningsapparat i boligen.
- Ca 200 liter varmtvannsbereder fra 2004 er montert i kjeller.
- Kobber og plast vannledninger. Det kan ikke utelukkes noe galvaniserte vannrør.
- Plast avløpsrør.
- Ventiler med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Det er godkjent ventilasjon utifra byggeår, men det anbefales å montere mekanisk avtrekk fra vaskerom. 
Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  18 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  0 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  11 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  5 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at Vindusbeslag - Stedvis vinduer som mangler vannbrettbeslag. Veggkonstruksjon - Kledning er stedvis oppsprukket og har påbegynnende råteskader. Takkonstruksjon/loft - Da dette er en konstruksjon med isolerte skråtak uten mulighet for visuell observasjon av primærkonstruksjoner og luftinger settes TG utifra alder og bemerkninger. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre utifra alder og bemerkninger. Rom under terreng - Overflater generelt har aldersslitasje. Det indikeres forhøyede fuktverdier i kjellervegger. Spor etter borebiller. Andre innvendige forhold - Krypkjeller er ikke vurdert da det mangler tilgang. Tekniske installasjoner - Vannledninger:  Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Avløpsrør: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Varmtvannstank - Overtrykksventil er ikke tilkoblet avløp og det er ingen sluk i rommet. Tomteforhold - Dreneringer har ukjent alder, og det indikeres forhøyede fuktverdier i kjellervegger. Det er stedvis saltutslag og riss i murer.

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er angitt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at Eldre vinduer - Vinduer har alder/værslitasje og påbegynnende råteskader. Ett vindu er knust i kjeller. Glassveranda - De fleste konstruksjoner har utpreget alder/værslitasje. Etasjeskille/gulv mot grunn -  Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendige trapper - Trapp til kjeller mangler rekkverk. Begge trapper mangler håndløper på vegg. Trapp til loft mangler både rekkverk og håndløper. 1.etg Vaskerom -  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er i bruk slik det er nå, men utifra bygningsdelenes alder
ansees disse å ha passert forventet levetid.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Oppvarming via peisovn i spisestuen , forøvrig elektrisk.

Parkering

Parkering i egen innkjørsel.

Areal og eierform

Areal: 508 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Tomten er svært solrik og pent opparbeidet med plen og blomsterbed, beplantet med diverse prydbusker og blomster. Hagen er en fryd for øyet for den hagefrelste, og her kan man virkelig kose seg med hagestell om man ønsker det.

Eier

Anne Hjørdis Nelson Richard William Nelson

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra kommunal vei.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - nåværende, vedtatt den 24.9.2019.
Eiendommen ligger i område som i reguleringsplanen er avsatt til "Boliger" og "Kjørevei", med plannavn "Solnes (29.8.1974)".

Det er varslet oppstart av nytt reguleringsarbeid for Nedre Solnes. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for utvikling med boligbebyggelse, samt tilrettelegge for adkomst for allmennheten i området og langs sjøen. Planområdet ligger ca. 80 meter øst for den aktuelle eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998".
Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 16.09.1986.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

I vedtektene er det bestemt at hver seksjon har ansvar for hver sin del av yttertak. Begge seksjonene har ansvar for å følge norsk byggeforskrift når det gjelder fremtidig vedlikehold. og må ta ansvar for eventuelle skader som påføres den andre part. Kostnader til fremtidig vedlikehold dekkes av seksjonene 1 og 2 hver for seg, utfra fordelingen beskrevet i vedtektene.

Ved salg er det bestemt i vedtektene at sameierne og familie først skal forspørres og gis mulighet til kjøp for takst. I dette tilfelles har seksjon 1 fraskrevet seg forkjøpsretten.
Bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig med opplysning om hvem som er ny leietaker.

Prisantydning

3 995 000,-

Beregnet totalkostnad

3 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 113 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 108 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 06.05.2022 Formuesverdi : 1 055 404,- Sekundær formuesverdi : 3 799 455,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 9 734 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6527504

Kommunale avgifter

Kr. 10 222 pr. år Kommunale avgifter inkl. gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 055 404,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 799 455,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 080622 (Kr.4 500) Pantattest selger (Kr.387) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Provisjon (Kr.52 260) Tilrettelegging (Kr.15 950) Visning (Kr.2 000) Visninger (Kr.2 000) Eierskifteforsikring (Kr.18 331,20) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.540) Kommunale opplysninger (Kr.3 500) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.11 550) Internettannonsering (Kr.4 700) Totalt kr. (Kr.119 253,20)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd. til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Det er ikke boplikt på denne eiendommen iflg. Lovdata.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Seksjonering
2006/9001128-1/200    
01.09.2006 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 2/4
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 OG 2
Opprinnelig dok nr 12327/2006 fra TØNSBERG TINGRETT

Reseksjonering
2019/65853-1/200   
16.01.2019 21:00 
snr: 2
formål: Bolig
tilleggsdel: Grunn
sameiebrøk: 2/4
Endring av tilleggsdel
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Linda Svensson

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Linda Svensson

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?