Til innholdet

Usjenert toppleilighet i Tønsberg sentrum 2 soverom, 2 bad, heis og parkeringskjeller med montert el-bil lader! ZOLGT

Svend Foyns gate 8C
Prisantydning 7 800 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 96
BRA: 113 m²
Soverom: 2
Byggeår: 2010
Tomtareal: 1870 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Henning Grødem

Henning Grødem

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - SENTRUM

Adresse

Svend Foyns gate 8C 3110 Tønsberg 4. etasje

Adkomst

Reiserute frem til eiendommen:

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Eiendommen vil bli merket med "Til Salgs" skilt fra Z-eiendom, og det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Beliggenhet

I Svend Foyns gate 8C  bor du midt i bykjernen av Norges eldste by. Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdige trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo.

Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Cafèer og spisesteder ligger på rekke og rad og det tar kun 3 minutter å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. En rekke friarealer som blant annet Haugarparken og Gunnarsbø parken ligger også rett utenfor egen dørstokk. Tønsberg gjestehavn, som er svært populær på sommerstid, ligger et langt steinkast unna.

Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange lengre sør (Rema 1000). Det er også kort vei til Meny i Farmandstredet.

Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksenter med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna.

Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 2010

Bygninger og byggemåte

Leilighet beliggende i fjerde etasje i lavblokk oppført i 2010. Bygget har heis, og det er porttelefon i leiligheten. Det er veranda på tilsammen ca. 35 m2 på tre sider av leiligheten med tilgang fra stue og kjøkken. Ca. 13 m2 av veranda er innglasset med skyvedører/vinduer og lysåpent tak.

Malte vinduer og terrassedører av tre med tolags glass. Inngangsdøren brann og lyddør.

Boligen er oppgradert med nye gulv på stue, kjøkken og gangen i 2023, forøvrig er boligen hovedsakelig slik den ble bygget og fremstår med normal slitasje. Det henvises forøvrig til rapportens enkelte poster med ytterligere vurderinger og tilstandsgraderinger.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Innhold

Innholdsrik leilighet beliggende i 4. etasje. Leiligheten inneholder: 2 soverom, 2 bad, gang, bod, stue og kjøkken med utgang til veranda.

Sportsbod på ca. 5m² ligger i underetasje hvor parkeringskjelleren er.

Antall rom

Soverom: 2, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 113 kvm

4. etasje: 96/113/17 kvm P-rom/BRA/S-rom

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Onsrud taksering AS og er beregnet definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Standard

Velkommen til Svend Foyns gate 8C og denne meget romslige og lekre selveierleiligheten midt i hjertet av Tønsberg sentrum.

Leiligheten er beliggende i toppetasjen med veranda på tilsammen ca. 35 m2 på tre sider av leiligheten, hvor en del er glasset inn. Boligen har fantastiske og utsiktsforhold og ligger helt usjenert til i øvre etasje. Det er en enkel adkomst med heis fra parkeringskjelleren. Leiligheten har en meget god og arealeffektiv planløsning. Du ankommer leiligheten via en romslig entré. Videre er det tilkomst til hovdsoverommet med eget bad samt utgang til terrassen som omgir leiligheten.

Baderom med en tidsmessig og praktisk innredning. Flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt panel i innvendig tak. Badet inneholder servantinnredning, bidet, dusjdører, håndkletørker og wc.

Videre er det en bod i tilknytning til gangen sammen med soverom 2 og bad 2. Badet har fliser på gulv med varmekabler, flislagte vegger og malt panel i innvendige tak. Badet er innredet med servantinnredning, dusjdører, opplegg for vaskemaskin og wc.

Hovedrommet i boligen består av en romslig og åpen løsning i en velfungerende kombinasjon med stue og kjøkken. Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Integrert induksjonstopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Det er opplegg for oppvaskmaskin. For øvrig er det ventilator med utlufting. Her er det godt med arbeids- og skapplass.

Romslig stue med god plass til både sofaseksjon, spisebord samt øvrig innredning. Nye gulv i bruksdelen i leiligheten, malte panelplater på vegger og malt panel i innvendige tak.  Her er det store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Fra stuen er det direkte utgang til den flotte verandaen.  Dette blir en naturlig del av leiligheten hele sommerhalvåret. I den innglassede delen forlenger man sesongen. Her er det tilrettelagt for mange middagsgjester, grilling, avslapping og livsnyting. Verandaen er i særklasse i Tønsberg sentrum.

Bilen din parkerer du trygt og godt på egen p-plass i byggets p-hus hvor det er heis direkte opp til leiligheten - mer lettvint kan man knapt få det.

Tekniske installasjoner (utdrag av tilstandsrapport):
Rør i rør system på vannledninger.
Fordelerskap er montert i Bod
Plast avløpsrør.
Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og begge bad. Styrt fra ventilator på kjøkken.
Ca. 200 liter varmtvannsbereder er montert i bod
El anlegg i hovedsak fra byggeår.
Sikringsskap er montert i bod. Automatsikringer på alle kurser. 3x40 AMP overbelastningsvern, 25 AMP teknisk kurs, forøvrig 16 AMP kurser.
Det er montert felles brannvarsling og sprinkleranlegg i bygget. Det finnes brannslukningsapparat i boligen.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Det er viktig at disse dokumentene leses nøye.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 21 stk. tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 2 stk. tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 0 stk. tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
- 2 stk. tilstandsgrad (TG IU) - konstruksjoner som ikke er undersøkt

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2 oransje) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det kommentert at:

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er avvik:
Spyleknapp til wc er løs, forøvrig normal slitasje.

Tekniske installasjoner > Utvendig solskjerming:
Det er avvik:
En markise er defekt.
En markise lystrer ikke fjernkontroll.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud.

Oppvarming

Varmekabler i entré, stue/kjøkken og begge bad. Forøvrig elektrisk.

Parkering

Med leiligheten følger egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i kjeller (seksjon nr. 73). Det er montert el-bil lader til denne parkeringsplassen. Forman i sameiet opplyser at man nå betaler ca. Kr. 830,- i mnd for vedlikehold av sportsbod og garasje plass, samt nedbetaling av fellesgjeld knyttet til seksjonen. For nærmere beskrivelse se opplysninger om sameiet, eller ta kontakt med megler.

Areal og eierform

Areal: 1 870 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Andel av fellesareal som er pent opparbeidet og beplantet med prydbusker og plen.

Eier

Tor Berge

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomst fra offentlig vei.

Reguleringsforhold

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen Tønsberg kommune er avsatt til:
- Boligbebyggelse - Nåværende, Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG vedtatt 22.5.2019
- Veg - Nåværende, Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG vedtatt 22.5.2019

GJELDENDE REGULERING:
Eiendommen ligger i et regulert område med plannavn St Stefans kvartalet vedtatt 1.1.2007 med planID 3803 61246 og reguleringsformål:
- Blokkbebyggelse
- Bussholdeplass
- Gang-/sykkelvei
- Garasjeanlegg

RELATERTE PLANER:
Fylkeshuset - Gunnarsbø, vedtatt 15.5.1991 med planID 61209.

BEBYGGELSESPLAN:
Eiendommen eller del av eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov.

MIDLERTIDIG FORBUD MOT TILTAK:
Eiendommen eller del av eiendommen ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak.

REGULERING UNDER ARBEID:
Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen.

PLANFORSLAG:
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 11.07.2022. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Diverse opplysninger

Sameie: Sameiet St. Stefan Kvartal, Orgnr.: 996430472 Andel fellesgjeld: 212156, Total gjeld: 9589935

Sameiet består av 31 boligseksjoner (seksjon 1-31) og 42 garasjeseksjoner (seksjon 32-73) . Seksjon 32 og 46 eies av Castelli AS og er samleseksjon for 40 parkeringsplasser som disponeres av Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Tv/bredbånd: Per 12.08.20 har selskapet avtale med Telenor Norge. Vi tar forbehold om endringer. For nærmere opplysninger ta kontakt med styret.

Den 22.07.21 ble det vedtatt at sameiet måtte lånefinansiere for å utføre de branntekniske arbeider, slik at 9 leilighetene kunne få brukstillatelsen tilbake og hele sameiet får ferdigattest. Ferdigattest mottatt 11.07.22. Prosjektet for de branntekniske arbeider er nå gjennomført.

Fordeling av sameiets fellesgjeld vil endres fra 01.04.23, iht vedtak fra styret. Dette gjelder både boligseksjoner og garasjeseksjoner.
For mer informasjon, ta kontakt med styreleder Arild Alfredsen, event forretningsfører ved kundeansvarlig.

Husdyrhold: Se vedtekter/husordensregler for nærmere bestemmelser, eller kontakt styret

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.
Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Fellesgjeld: Sameiet har tatt opp ett felleslån, dette er fordelt etter sameierbrøk hvor man også har inkludert seksjonene i garasjen. Denne leiligheten har ett lån knyttet til leiligheten på kr. 212156,- hvor man har anledning til å nedbetale lånet i sin helhet 2. ganger i året. Det er også ett felleslån knyttet til seksjonen i garasjen på kr. 46874,- her er kan kun deler av lånet nedbetales. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. Nedenfor vises en oversikt over lånene

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 16362969682, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2023: 5.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 11.05.2023: 123 720
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.09.2026 )
Flytende rente
Ingen avtale om IN. Lån til infrastruktur El-bil. Lånet gjelder kun garasjeseksjonene snr 32-73, unntatt snr 32 og 46 (Castelli AS)

Lånenummer: 16366427604, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2023: 5.35% pa.
Antall terminer til innfrielse: 234
Saldo per 11.05.2023: 9 466 215
Andel av saldo: 212 156
Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.10.2042 )
Flytende rente
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet (IN1) den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Garasjeseksjonen har andel fellesgjeld: 46.874,-. Deler av denne fellesgjelden kan innløses etter in. ordning, ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Fellesutgifter:
Tot. innev. måned: 4 695
Fellesutgifter: Avdrag felleslån 525
Felleskostnader - fordeling lik 384
Felleskostnader - fordeling brøk 2 837
Renter felleslån 949

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Prisantydning

7 800 000,- / Fellesutgifter: 4 695,- pr. mnd

Beregnet totalkostnad

7 800 000,- (Prisantydning) 212 156,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 8 012 156,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 195 300,- (Dokumentavgift) 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 204 642,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 216 798,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 22.05.2023 Formuesverdi : 1 030 349,- Sekundær formuesverdi : 3 709 257,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til  7228  kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP2012399

Kommunale avgifter

Kr. 9 248,72 pr. år Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp og renovasjon. Oppgitt beløp er for 2023. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk. Målt/stipulert forbruk forrige år: 71 m³. Forskudd for dette år er satt til: 71 m³.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 030 349,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 709 257,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Markedspakke (Kr.11 000) Provisjon (Kr.53 200) Servitutter (Kr.1 800) Tilrettelegging (Kr.16 950) Eierskifteforsikring (Kr.34 656) Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100) Kommunale opplysninger (Kr.2 700) Markedspakke utlegg (Kr.6 100) Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250) Opplysninger fra forretningsfører (Kr.4 488) Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585) Totalt kr. (Kr.140 829)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt. pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

Gnr. 1002, Bnr. 183 og Snr. 31:

Dagboknr. 7072, tinglyst  23.12.1975 - Best. om adkomstrett  
Best. om felles adkomst
Overført fra: 3803-1002/183
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
Dagboknr. 919154, tinglyst  23.11.2010  - Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 31
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 100/4011
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten

Gnr. 1002, Bnr. 183 og Snr. 73:

Grunndata:
Dagboknr. 19154, tinglyst  23.11.2010 - Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Næring
sameiebrøk: 15/4011
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Henning Grødem

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Henning Grødem

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?