Til innholdet

Romslig, lys og innholdsrik vertikaldelt bolig med stor grunnflate i sentrale Bjellandåsen. Solfylt have og garasje! ZOLGT

Bjellandveien 27
Prisantydning 3 790 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 197
BRA: 202 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1983
Tomtareal: 1018 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Jesper Snekkestad

Jesper Snekkestad

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - BJELLANDÅSEN/VEAR

Adresse

Bjellandveien 27 3172 Vear 1. etasje

Velkommen til Bjellandveien 27 ved sentrale Bjellandåsen/Vear

Velkommen til Vear og denne sentralt og suverent plasserte eiendommen i populære Bjellandåsen.

I et rolig bomiljø, på en solfylt og pent opparbeidet selveiertomt , finner man denne pent moderniserte, godt vedlikeholdte og innholdsrike vertikaldelte boligen. Eiendommen passer alle aldersgrupper med sin nærhet til blant annet skoler, barnehager og rekreasjonsområder. Til Tønsberg by er det ca. 5 km og en kjøretur til Stokke sentrum tar normalt ca. 12-13 minutter.

Boligen har en familievennlig planløsning hvor man har alt man trenger på ett plan i øverste hovedetasje, i tillegg byr hjemmet på en innholdsrik underetasje. 1. etasje byr blant annet på en stor hall, en misunnelsesverdig romslig stue som blant annet er påbygget i 2007 med innenforliggende kjøkken med spiseplass, et meget romslig baderom oppusset i 2013, to soverom og separat vaskerom. Underetasjen byr på et ekstra baderom, en stor kjellerstue, trimrom og bodplass.

Tomten tilbyr flotte utendørsområder hvor man kan nyte lange soldager på terrasse og i en pent opparbeidede hage. En romslig felles gårdsplass tilbyr rikelig med biloppstillingsplasser - i tillegg medfølger det halvpart av dobbeltgarasje!

På vegne av eier av eiendommen og Z-eiendom AS ved eiendomsmegler Jesper Snekkestad ønskes det velkommen til visning.

Kort fortalt

º Sentral beliggenhet i Bjellandåsen på populære Vear
º Stor grunnflate med alt man trenger på ett plan
º Meget romslig stue med massevis av plass og innredningsmuligheter
º Kjøkken med spiseplass
º To baderom - ett i hver etasje
º Stor hall med skyvedørsgarderobe
º Separat vaskerom med arbeidsplass og skapinnredning
º Godt med oppbevaringsplass
º Garasje
º Romslig felles gårdsplass
º Ny glasert takstein i 2007
º Ny ytterkledning i 2007
º Nye vinduer i 2007 i hele 1. etasje - 2005 på soverom
º Kort vei til skoler, barnehager og idrettsplasser
º Nærhet til dagligvareforretning
º Flotte tur-/rekreasjonsområder i nærmiljøet
º 5 km til Tønsberg sentrum

Beliggenhet og nærområdet

Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet i Bjellandåsen på Vear.

Barnevennlig boligområde med koselige miljøgater og rikelig med grøntområder som friarealer, lekeplasser og annet. På Vear, som for øvrig ligger en kort rusletur unna eiendommen, finner du også bl.a. Kiwi dagligvareforretning, tannlege, lege, fysioterapeut og frisør. Det er også ca. 5 min. gange til treningssenter og få minutters gange til bussholdeplass.

Kort vei også til diverse forretninger (bl.a. Meny-dagligvareforretning) på Jarlsberg samt næringssenter på Vear med diverse forretninger, legesenter, idrettshall og utendørs idrettsanlegg. Like i nærheten av eiendommen går det flotte tur-/skiløyper - denne er for øvrig lysløype på vinterstid!

Bjellandveien 27 ligger også svært gunstig i forhold de med barn og unge. Hogsnes barnehage ligger 1 minutt å gå fra boligen. Det er ca. 15 minutter å gå til Vear skole (1-10 klasse), Sigridløkka barnehage og Ekely barnehage.

Rask adkomst til E-18 mot Oslo og Kristiansand - du er normalt på denne veien på 3-4 minutter! I nærområdet finner du også golfbanen i Stokke, og det er kort vei også til sjøen og båthavn bl.a. på Rakkevik i Vestfjorden.

Til Tønsberg sentrum er det ca. 5 km med sykkel-/gangvei hele veien fra Bjellandåsen.

Se også nabolagsprofil som følger av komplett salgsoppgave.

Type, eierform og byggeår

Vertikaldelt tomannsbolig - selveier oppført i 1983, påbygget i 2007.

Innhold

Boligen har alt på ett plan i 1. etasje hvor grunnflaten byr på rikelig med plass og funksjonell planløsning. Hjemmet byr i tillegg på en rekke tilleggsrom i boligens underetasje.

1. etasje-/hovedetasje - BRA/P-rom ca. 122/122 m²:
INNGANGSPARTI med inntrukket løsning og trapp opp fra terreng.

VINDFANG/ENTRE med dør inn til romslig HALL med skyvedørsgarderobe.

Meget romslig STUE-/SPISESTUE med utgang til terrasser/hage i hver side av rommet.

KJØKKEN med spiseplass.

Romslig BADEROM innredet med blant annet innbygget boblebadekar, dusjnisje m/glassdør, toalett og baderomsmøbel m/servant.

VASKEROM med diverse under-/overskap samt arbeidsbenk med innfelt vaskekum.

To SOVEROM hvorav ett romslig hovedsoverom med plassbygget skyvedørsgarderobe.

Underetasje - BRA/P-rom ca. 80/75 m²:
GANG med trappegang til 1. etasje samt utgang til utvendig trapp som følger til gårdsplass. BOD med god oppbevaringsplass. Innredet TRIMROM. KJELLERSTUE med peis. Det opplyses at bruken av rommene i underetasjen er ikke samsvar med hva som er omsøkt og godkjent hos kommunen i opprinnelige bygningstegninger, se nærmere info under pkt. "ferdigattest". Merk at rommene i underetasjen er i denne salgsoppgaven benevnt som det de er innredet til pr. d.d.

LOFT:
Delvis gulvet lagringsloft med tilgang via nedtrekkbar loft-/villetrapp fra hall i 1. etasje.

1/2-PART AV FRITTSTÅENDE DOBBELTGARASJE:
Det medfølger 1/2-part av frittliggende dobbeltgarasje - den del av garasjen som ligger nærmest boligens inngangsparti (høyre side). For ytterligere beskrivelse av garasje, se punktet "parkering".

UTEBOD:
Det medfølger en frittstående utebod fra ca. 2016 på ca. 9 m² oppført syd-øst i hagen.

Planskisser som viser boligens inndeling

Det gjøres oppmerksom på at vedlagte planskisser ikke stemmer hva gjelder faktisk innredning og møblering etc. Den er ikke målbar, avvik og feil kan forekomme.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 197 kvm, Bruksareal: 202 kvm

1. etasje: P-ROM/BRA: ca. 122/122 m²
Underetasje :P-ROM/BRA: ca. 75/80 m²

Primærrom (p-rom) i bolighuset består av følgende rom:
I 1. etasje er samtlige rom medtatt i P-rom. Samtlige rom i underetasjen er også medtatt med unntak av bod på ca. 5 m² som utgjør sekundærrom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Jens Martin Onsrud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene, ref. NS 3940 Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Bruksareal (BRA) er det måleverdige arealet som er innenfor omsluttede vegger målt i gulvhøyde (bruttoareal minus arealet som opptas av yttervegger). Se vedlagte rapport i salgsoppgave for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Boligens bruttoareal (BTA) angis ikke lengre i tilstandsrapporter som følger forskrift i endret Avhendingslov gjeldende fra 1/1-2022.

Garasjedel som disponeres av seksjonen er ikke medtatt i ovennevnte arealer, denne har følgende mål: BRA: ca. 22 m²

Standard

Boligen er innvendig oppusset ved ulike tidsepoker og hjemmet bærer preg av helhetlige og tidsriktige løsninger som faller i smak hos de fleste. Veggfarger i lyse, moderne og tidsriktige farger preger den helhetlige farge-/materialbruken i hjemmet. 

Stue-/spisestue:
Denne sonen er utvilsomt "boligens høydepunkt! I 2007 ble stuen forlenget med del den som har flislagt gulv og her bys det på massevis av plass og fleksible møbleringsmuligheter. Her er det godt tilrettelagt for sosiale soner og begivenheter med romslig stue og spisestueareal. Stuen er åpen og er gjennomlyst av rikelig med vindusflater som gir et suverent lysinnfall og flott nærkontakt med eiendommens hage. Verandadør tar deg direkte ut til terrasse og hagen på sydsiden, det samme gjør verandadøren mot motsatt side leder ut til østvendt terrasse med trapp ned til hagen. Eiendommens uterom er en utmerket forlengelse av stuearealet på finværsdager. Stuen har god plass til ulike møbelgrupper og det bys det på flere naturlige "avdelinger" som også inkluderer avsatt sone for spisestue hvor man kan invitere til større venne-/familieselskap ved langbord. Sentralt i stuen står den vedfyrte peisovnen fra Dovre med glassdør som tilbyr ekstra varme og hygge på mørke vinterkvelder. I dette rommet er også boligens varmepumpe plassert! Denne gir energivennlig og effektiv varme i vinterhalvåret og mulighet for kjøling på hete sommerdager. Stuen har tre stavs eikeparkett på gulvet i opprinnelig del av rommet, tilbygget fra 2007 har flislagt gulv med varmekabler som sørger for deilig innetemperatur. Innervegger har stående og tidsriktig malt mdf-panel, det er også malt mdf panel i himlinger. Stuetaket i tilbygget del har utstrakt bruk av innfelte downlights. Det er også diverse downlights i deler av det øvrige stuearealet - i sonen nærmest kjøkkenet og husets hall. 

Kjøkken med spiseplass:
Hjemmet er innredet med et skjermet kjøkken med åpen inngang fra stuen. Rommets utforming gir plass for et hyggelig spisebord ved rommets vindu som vender ut mot eiendommens gårdsplass. Innredningen i eik fra Mørekjøkken er fra 1994 med blant annet overskap som er ført helt opp til himling. Vestvendt vindu gir fint lysinnfall - det samme gjør åpningen mot stuearealet på motsatt side. Innredningens U-løsning gir godt med benkeplass hvor benkeplatene er av laminat. Mellom over-/underskap er det flislagt. Oppvaskkummen i rommet har en mindre sidekum. Over komfyr er det montert kjøkkenventilator med utlufting. I rommet er det fliser på gulv, tapet på vegger og tak-ess plater i himling.

Hvitevarer og annet utstyr på kjøkkenet er som følger:
* Asko oppvaskmaskin (ny 2019)
* Frittstående stekeovn med keramisk koketopp fra Gorenje (ny 2012)
* Kjøleskap fra Samsung (nytt 2019)
* Mikrobølgeovn fra Whirpool (nytt 2014)

Hall og vindfang/entre:
Innenfor hovedinngangsdøren i 1. etasje blir du møtt av adskilt entré/vindfang, herfra ledes man videre inn i en romslig, lys og innbydende hall med god plass for møbler og garderobe. Plassbygget og takhøy to dørs skyvedørsgarderobe tilbyr oppbevaringsplass for ytterklær og sko. Rommets størrelse gjør at det tilbys plass også til andre oppbevaringsmøbler hvis ønskelig. Rommet er oppusset i 2008 ny malt mdf-panel på vegger og ny malt mdf-panel i himling. Flislagt gulv fra ca. 1994.

Soverommene i 1. etasje:
De to soverommene i 1. etasje ligger strategisk plassert i boligen, vegg-i-vegg med hverandre, og med kort avstand fra hjemmets hovedbad. Begge rommene har vindu vendt ut mot terrasse og hage! 
Boligens hovedsoverom ligger innerst i hjemmet. Her er det god plass for dobbeltseng og to dørs takhøy skyvedørsgarderobe med speildører  byr på rikelig med plass for klesoppbevaring. Skyvedørsgarderoben er innredet med hyller, hengeanordninger og noe trådkurver. Etasjens andre soverom ligger har plass til både enkeltseng og evt. et arbeidsbord eller lignende. Begge soverom har malt tapet på vegger og tak-ess plater i himlinger. På hovedsoverommet er det tre stavs parkettgulv, på det andre rommet er det nylagt en stavs parkettlaminat fra 2018.

De to baderommene - ett i hver etasje:
Baderommet i 1. etasje imponerer med sin flotte størrelse og praktiske innredning - her kan man oppleve litt "hverdagsluksus". Fordeler med et stort baderom er mange. Først og fremst gir det et følelse av komfort, men det gir også deg og familien din mer en mer avslappet atmosfære med plass til å benytte rommet på samme tid. Rommet ble ombygget og renovert i 2013 med fagfolk og egeninnsats. Flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger i lyse og lune farger gir assosiasjoner til "spatema"! I et innfliset boblebadekar med integrert dusjgarnityr kan man ta en velfortjent time out, mens dusjnisjen med elvesteinsgulv og inngang fra slagdør av herdet glass byr på godt med plass. Innerst i rommet er det montert vegghengt WC med skjult sisterne. Baderomsinnredningen fra Kvalsvik byr på rikelig med oppbevaringsplass med diverse skuffer, skap og ikke minst høyskap som også inkluderer vitrinedør (glassdør). Over den brede servantbenken er det montert veggspeil i tilsvarende utførelse som baderomsinnredningen.  Baderommet har for øvrig god belysning. Det er innfelte downlights i baderomstaket som består av malt mdf panel. I tillegg er det integrerte downlights i lyslist over baderomsspeilet. Vinduet over boblebadekaret slipper for øvrig inn naturlig dagslys. Det er installert mekanisk avtrekk som sørger for utlufting.

Baderommet i underetasjen er etablert i 2004 og er arealeffektivt innredet med sokkeltoalett, nytt (2022) ubrukt dusjkabinett og baderomsinnredning med servantplate med underskap, høyskap samt overskap med speildører. Det er flislagt gulv med varmekabler og fliser på vegger. Et mindre vindu ført opp mot rommets himling slipper inn naturlig dagslys. Boligens varmtvannstank er plassert i dette rommet og er innbygget med malt panel og avtagbar inspeksjonsluke i øvre del.

Vaskerom - 1. etasje:
Hjemmet byr også på et praktisk vaskerom med fine løsninger, også med tanke på oppbevaringsplass. Med eget vaskerom har man en dedikert plass til å vaske klær og holde klesvasken ordnet og lagret uten å måtte bruke opp plassen i andre deler av hjemmet. I 2005 er rommet omgjort og innredet slik det fremstår i dag med en rekke overskap, laminert arbeidsbenkeplate med innfelte vaske-/skyllekum, underskap og høyskap. Det er avsatt plass til vaskemaskin under arbeidsbenken, i overkant er det avsatt plass til tørketrommel. Flislagt gulv, innervegger med malt mdf-perlefalspanel (Arbor panel beregnet for våtrom) og tak ess plater i himling.

Rommene i underetasjen:
Fra 1. etasje er det nedgang til underetasjen fra lukket trapperom, det er også utvendig tilkomst fra gårdsplassen i vest. Fra det lukkede trapperommet ledes man via en malt tretrapp ned til en bred og luftig gang med flislagt gulv hvor det er inngang til rommene i etasjen. Denne gangen ligger i delvis åpen sammenheng med gangen med utgang til gårdsplassen hvor det også er flislagt gulv.
Kjellerstuen er et stort rom med teppe på gulv, tapet samt malt panel på vegger og malt trepanel i taket. Veggen bak Jøtul peisen med innsatsovn er kledd med murstein. Trimrommet som ligger vegg-i-vegg er et mindre med tre stavs parkettlaminat på gulv, malt tapet på vegger og malt trepanel i taket. Her medfølger et dobbelt frittstående garderobeskap. Legg merke til at både de to mindre vinduene i kjellerstuen og det mindre vinduet i trimrommet vender ut mot undersiden av terrassen mot syd. Boden i etasjen er innredet med furuimitert parkettlaminat på gulvet mens det er trepanel på vegger og i tak.

For ytterligere beskrivelse av standard og utstyr vises til det utarbeidet tilstandsrapport.

Byggemåte og utvendige påkostninger/moderniseringer

Vertikaldelt tomannsbolig over en etasje og underetasje som ble oppført i tre over mur i 1983. Tilbygget med utvidet stue i 2007. Bygget har saltak tekket med glasert teglstein og er kledd utvendig med stående og liggende trekledning. Yttertaket har prefabrikkerte takstoler i saltaks form og bordet undertak.

* Ny glasert takstein i 2007
* Tekking med undertak, sløyfer og lekter ble også skiftet i 2007
* Nye vinduer i 1. etg. i 2007 - soverom i 2005 (produksjonsår 2002)
* Ny ytterkledning i 2007
* Ytterkledningen er malt i 2019
* Ny pipehatt til skorstein i 2007

For ytterligere beskrivelse av byggemåte og tekniske beskrivelser vises det til utarbeidet tilstandsrapport.

Internett

Det er innlagt fibernett fra Viken fiber - Altibox. Kjøper overtar evt. abonnement etter nærmere avtale med selger.

Oppvarming

Elektrisk, luft-til-luft varmepumpe og vedfyring.

Varmepumpe fra ca. 2014 er plassert i stuesonen i 1. etasje. Service på denne er utført 19. januar 2023. Her er det også plassert vedfyrt peisovn fra Dovre, installert i 2004. I kjellerstuen er det montert vedfyrt elementpeis med innsatsovn fra Jøtul i 1994.

Elektrisk oppvarming med varmekabler på baderom i begge etasjer. Det er også elektriske varmekabler under flislagt  gulv i tilbygget stuedel i 1. etasje. Øvrig elektrisk oppvarming med panelovner/opplegg for panelovner.

Det opplyses at boligen er ventilert med mekanisk avtrekk fra begge bad, vaskerom og kjøkken.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør fravikes.

Parkering

Parkering i garasje og på asfaltert gårdsplass. Gårdsplassen benyttes som fellesareal mellom de to seksjonene i sameiet.

Boligen disponerer halvpart av dobbel garasje oppført i tre over mur i 1986. Garasjen har saltak tekket med glasert teglstein, og er kledd utvendig med stående og liggende trekledning. Bygget ble oppgradert i 2009 med nye porter, sidedør og ny takstein. Samme år har garasjen fått ny trekledning ved det vesentlige av yttervegger. Leddport i metall med automatisk portåpner samt sidedør i tre. Innvendige overflater består av ubehandlet betong på gulv, mur og malte slette plater på vegger og åpne uisolerte konstruksjoner i himling.

Tomt og hage

Tomtens areal: 1 018,50m² 
Type tomt: Selveiet fellestomt

Seksjonen har ideell andel av fellestomten. Det er ikke vedtektsfestet eller tildelt på annen måte tildelt egne eksklusive utearealer til eksklusiv bruk for noen av de to seksjonene, men selger opplyser at det har vært praktisert at hver av de to seksjonene benytter og vedlikeholder den del av hagen som naturlig ligger ut for egen bygningsdel. .

Hagen er godt planlagt og byr på en rekke prydbusker, blomsterarrangementer og pent anlagte bedd. Gressplenen i haven innbyr hyggelig aktiviteter. Ut mot gateløpet er det rikelig med vintergrønne busker som sørger for fin usjenanse året rundt.

Den romslige asfalterte gårdsplassen forenkler vedlikeholdet og gir plass for rikelig med både kjøretøy og annet. Gårdsplassen benyttes av de to seksjonene i fellesskap.

Det er nylagt belegningsstein i 2017 i området mellom søndre terrasse og gårdsplass, ved nedgang til kjellertrapp og i forkant av huset på østre side.

Oppgitt tomteareal er iht. matrikkelkart fra Tønsberg kommune. For beskrivelse av tomtens grenselinjer; se situasjonskart og matrikkelkart som følger av vedlegg i salgsoppgave.

Eier

Tom Einar Sten Andersen

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og offentlig avløp

Adkomst fra offentlig vei  - kommunal gate.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen for Tønsberg kommune av 22. mai 2019 er avsatt til "Boligbebyggelse - Nåværende" og "Gang/sykkelvei - Nåværende".

Det er ingen reguleringsplan for området eiendommen ligger innenfor.

Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre plan og bygningslov, og ligger ikke innenfor et område med nedlagt midlertidig forbud mot tiltak. Det er ikke igangsatt planleggingsarbeider på et område som berører/inkluderer eiendommen og det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen. Alle opplysninger i følge innhentet informasjon fra Tønsberg kommune.

Ferdigattest og viktig informasjon om bebyggelse på eiendommen

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 2. februar 1984. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det bemerkes at det ved endringen av plan- og bygningsloven i 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1998. Dersom det ikke foreligger ferdigattest vil det ikke være mulig å få ordnet med ferdigattest, og en eventuell søknad vil avvises av kommunen. Det foreligger ingen ferdigattest over tilbygget fra 2007.

Det er den faktiske bruken av rommet ved salgstidspunktet som har avgjort om rommet er definert som P-Rom eller S-Rom, jfr. Tilstandsrapportens pkt. vedrørende arealer. Dette betyr at enkelte rom kan være i strid med byggeteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, selv om arealet er medtatt som P-Rom.

Rom benyttet som kjellerstue, trimrom og bad i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som "hobbyrom, matbod, klesrom, vaskerom, redskapsrom og diverse" jf. innsendte opprinnelige byggetegninger fremlagt i bygningsrådet sak 436/81 (1981) og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er derav heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes til formålet angitt i bygningstegninger. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Det bemerkes særskilt at terrasse ut mot Bjellandveien (syd) ikke er godkjent oppført og denne er pålagt å måtte rives. I 2009 ble søknad behandlet i Tønsberg kommune og det ble gitt avslag på ettergodkjenning av allerede oppført terrasse, blant annet med bakgrunn i at byggemeldingen strider mot regulert byggegrense i reguleringsplan. 3. mai 2010 har Fylkesmannen i Vestfold avslått søknad om dispensasjonssøknad og terrassen ble pålagt å fjernes så snart som mulig av tiltakshaver. Terrassen er ikke revet av eier i dag og det bemerkes særskilt at kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for rivning/fjerning av terrassen. Vedtak fra Fylkesmannen følger som vedlegg i salgsoppgave.

Prisantydning

3 790 000,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 91 250,- (Dokumentavgift) 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 100 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 890 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 14 000 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra strømleverandør og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon.

Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster, volum for bruk av ikke strømdrevne oppvarmingskilder etc.

Kontroll av eiendommens pipe/fyringsanlegg - VIB rapport

Det er utført rapport fra VIB (Vestfold interkommunale brannvesen) ved seneste anledning 25/11-2021. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik. Kopi av rapporten følger av vedlegg i salgsoppgaven.

Informasjon om sameiet

Eiendommen Bjellandveien 27 er seksjonert og sameiet består av i alt to boligseksjoner. 

Sameiets seksjoner har følgende eierbrøk: 
Seksjon 1 (som her selges):  80/136
Seksjon 2: (naboleilighet): 56/136 

Det er ingen fellesgjeld i sameiet eller på seksjonen.

Det er ikke etablert noen ordning med avsetning til fellesutgifter da seksjonene bærer hver sine kostnader pr. i dag. Det er i følge selger heller ikke etablert regulerende sameievedtekter. Sameier reguleres i Lov om eierseksjoner (eierseksjonsloven).

Tilstandsrapport

Det er utarbeidet en tilstandsrapport av Jens Martin Onsrud med befaringsdato 5/1-2022.

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  (23) stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik, se tilstandsrapport
-  8) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak, se tilstandsrapport
-  (12) stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor og tilstandsrapport
-  (0) stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer om avvik som kan kreve tiltak gjelder for følgende bygningsdeler (inngående forklaring av avvikene følger av tilstandsrapporten):

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det er stedvis noe misfarginger i konstruksjoner, men dette er tørt under befaringen, og antas å stamme fra
eldre kondensering. Stedvis manglende insektsduk. TG settes ut ifra alder og bemerkning.
Utvendig > Vinduer i kjeller og terrassedør har passert mer enn 50% av forventet levetid, og har noe alder/værslitasje.
Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er sprekk i flis ved sluk.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er noe fall til sluk, men fall er ikke iht krav. Stedvis noe bom i flis. Tiltak: Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Det indikeres noe forhøyede fuktnivåer i nedre del av vegg bak dusjkabinett mot syd.
Tekniske installasjoner > Varmepumpe: Anlegget har passert mer enn 50% av forventet levetid. Ingen umiddelbare tiltak er nødvendig.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg av varierende alder. Sikringsskap er montert i entre. Automatsikringer på alle kurser. Ingen åpenbare feil eller skader ble registrert. Det elektriske anlegget er ikke ytterligere vurdert i denne rapporten da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon.
Tomteforhold > Drenering: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er oppbrukt.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er stedvis noe riss i utvendig puss, men ingen synlige gjennomgående sprekker.

Se tilstandsrapporten for nærmere beskrivelse av avvikene, evt. kostnadsestimat samt tiltak.

Utdrag fra selgers egenerklæring

Selgers egenerklæring er vedlagt i salgsoppgave og denne inneholder viktig informasjon om eiendommen. I denne har selger avgitt blant annet følgende beskrivelser:

- Ny kledning og port på garasje i 2008/2009 unntatt østvegg som er nå delvis byttet. Takstein, takrenner, nedløp, vindskybord, vannbrett på hus og garasje i 2008/2009 og pipehatt. Ny kledning i 2008 hele huset. Terrasse mot vei ikke godkjent. Terrasse mot plen 2009. Alt er egeninnsats med bistand fra faglært.

- Kjellerstue, soverom, bod og gang utført selv med bistand av fagkyndig i 1994. Drenering i forbindelse med graving av kloakk i 2004/ 2005. Tilbygg utført i 2007/2008, med ny parkett stue, nye vinduer i alle rom første etasje. I tillegg innerdører, terrassedører, ytterdør, veggplater i stue, hall og gang. Takbord stue, hall og gang. Alt var egeninnsats med bistand av fagkyndig.

- Oppgradering med nytt elektrisk sikringsskap 2008. Utført arbeid sist i 2017. Arbeid utført av Bettum elektro AS.

- Litt dårlig trekk ved opptenning i vedovn, har fyret så lenge vi har bodd her uten problem.

- Litt salt på kjellermuren mot syd i 1993, ble da gravd ny drenering.

- Bad oppe fra 2012/2013, vært tidligere soverom. Egeninnsats rupanel/litexplater bistand fra kyndig snekker. Bad nede fra 2004, fliset selv med bistand. Nytt dusjkabinett i des. 2022. Vaskerom, vært tidligere bad, fra 2005, fliset og satt opp vannbestandige plater og innredning med bistand. Faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Arbeid utført av Bettum Elektro AS, MT-rør, Brødr. Dahlen.

Forsikring

Selger holder boligen forsikret frem til og med tidspunktet for kjøper sin overtagelse.

Kjøper må selv sørge for egen bygningsforsikring og evt., innbo-/løsøreforsikring fra og med datoen for overtagelse.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989,25 pr. år

Kommunale avgifter er oppgitt som årlig sum for 2023 og inkluderer kommunens leveranse av vann, avløp, feiing og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per i dag i denne delen av Tønsberg kommune.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Formuesverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig: kr 900 000,-.
Formuesverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: kr 3 240 000,-.

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er for inntektsåret 2021 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for alle andre boliger.

Forholdet til boplikt

Det er ikke boplikt på eiendommen.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen, og det er ingen separat utleiedel i tillegg til bruksenheteten. Eier har full råderett over boligen som fritt kan leie ut hele eller deler av denne.

Radon

Det er ikke utført radonmålinger, og bygget er heller ikke oppført med radonsperre i grunnen, da det ikke var krav til dette ved oppføringen.

Konsesjon/odel

Det er ikke odel eller konsesjon knyttet til omsetning av eiendommen.

Forholdet til forkjøpsrett

Det eksisterer ingen forkjøpsrett.

Skolekrets

Eiendommen tilhører Vear skolekrets (skolekrets 15).

For evt. spørsmål anbefales det å ta kontakt med Skolekontoret ved Tønsberg kommune på telefon 333 48 308.

Adkomst - slik finner du frem til eiendommen

Fra Tønsberg kjører man ut av byen mot E-18 i retning Sem. Ved Jarlsberg Travbane - ta til venstre mot Vear, ta deretter neste vei inn til høyre Hogsnesåsen/ Bjellandåsen. Følg veien deretter opp bakken og ta første vei inn til venstre. Du er nå i Humleveien, og du får like etter Bjellandveien på høyre hånd.

Huset merkes med meglers til salgs skilt, og det vil bli satt opp visningsskilt fra Z-eiendom ved fellesvisning.

Reiserute frem til eiendommen:
Ved å trykke på kartet til høyre i nettannonsen, får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon og frem til eiendommen.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av salgsoppgave. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen med mindre det tydelig fremkommer i salgsbeskrivelsen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, denne er vedlagt i salgsoppgaven. 4 stk. Harman Kardon høyttalere m/skjult forlegning i stue i 1. etasje fra 2010 medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Vennligst angi ønsket/evt. betinget tidspunkt for overtagelse ved inngivelse av kjøpetilbud.

Tinglyste heftelser/servitutter/rettigheter/grunndata

Følgende er tinglyst og følger eiendommen også ved eiendomsoverdragelse:

Heftelser/servitutter:
* 1982/16056-1/91  Erklæring/avtale av 14.12.1982. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser. Overført fra: 3803-48/21. Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
* 1992/4923-1/91. Seksjonering av 23.04.1992. Opprettet seksjoner: snr: 1. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 80/136
* 2022/1384279-1/200. Reseksjonering av 06.12.2022. snr: 1. Formål: Bolig. Tillegsdel: Bygning. Sameiebrøk: 80/136. Endring av tilleggsdel. Endring av tegninger. Endring av fellesareal
 
Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår. Det er innhentet kopi av tinglyst dokument som kan være av interesse å lese innen budgivning. Kopi av dokumentet følger av salgsoppgave.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Jesper Snekkestad

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Jesper Snekkestad

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?