Til innholdet

Sjarmerende 4-roms leilighet over to plan i klassisk villa med egen hagedel og parkering. Solrikt og sentralt! ZOLGT

Staverngaten 6
Prisantydning 3 200 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 102
BRA: 105 m²
Soverom: 2
Byggeår: 1930
Tomtareal: 678 m²

Ansvarlig megler
Ola Norderhaug

Ola Norderhaug

Kort om eiendommen

Kort oppsummert:
- Koselig hagedel
- Parkering
- Varmepumpe
- Klassisk bygg med mansardtak
- Store vindusposter og luftige rom
- Leiligheten går over to plan
- 102 kvm P-ROM/105 kvm BRA
- Stor stue med adskilt kjøkken
- 2 soverom + kontor i underetasjen
- Ingen felleskostnader, kun bygningsforsikring
- Sentralt med gåavstand til sentrum
- Fine turområder i umiddelbar nærhet
- Fint utleieobjekt, har vært leid ut for kr 12.000 pr mnd!

Finn.no: Lokalområde

Tønsberg/Træleborg

Adresse

Staverngaten 6
3112 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Z-Eiendom til fellesvisninger.

Beliggenhet

Staverngaten 6 er eiendommen som har nær sagt "alt" hva gjelder beliggenhet. Her bor man i et rolig og etablert villastrøk på bynære Træleborg med gangavstand til Tønsberg sentrum og alt Norges eldste by har av fasiliteter.

Med ca 10 minutter å gå til Tønsberg sentrum, bor man særdeles sentralt med alt den koselige byen inneholder av tilbud som butikker og forretningsliv, "Brygga" med sitt yrende restaurantliv, jernbanestasjonen, butikksenteret Farmandstredet og Sentralsykehuset i Vestfold som er Vestfold største arbeidsplass.

I kort nærhet på Træleborg finner du også matforretninger, ulike kafeèr, lokalt teater (Papirhuset) og Tønsberg svømmehall i Wilh. Wilhelmsens vei. Det er også kort vei å gå til andre tilbud i bl.a. St. Olavsgate og Bulls gate med legehus, fysioterapi o.a. Det er i tillegg kun 5-10 minutter å gå til Heimdal med et bredt spekter av forretninger. Gangavstand også til flere parker, rekreasjonsområder og ulike trimsentre.

Eiendommen ligger også svært gunstig med tanke på tilbud til barn og unge. Nærmiljøet byr bl.a. på Træleborg barnehage, Belmar barnehage nær sykehuset og Haugar barnehage. Kort gangsavstand til Træleborg barneskole (1.-7. klasse). Det er ca. 2 km til Byskogen ungdomsskole og drøye 3 km til Greveskogen videregående skole.

E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4 felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på ca. 1 time. Til Torp flyplass er det ca. 20 minutter med bil med daglige avganger til en rekke europeiske byer.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Eierseksjon, oppført i 1930, modernisert i 2009

Innhold

Leilighet over to plan inneholder:

1.etasje (44 kvm i p-rom) inneholder vindfang, trappegang, kjøkken og stue med utgang til solrik hage.

Kjelleretasjen (58 kvm i p-rom) inneholder gang, hall, 2 soverom, hobbyrom og bad. I tillegg en bod 4 kvm (s-rom).

Standard

Boligen er del av eierseksjonssameie bestående av 3 seksjoner. Dette er et lite og uformelt sameie uten etablert styre og regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  12 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  6 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  8 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som kan kreve tiltak:
Kledning delvis værslitt, vinduer og terrassedør har passert 50% av levetiden, rekkverk for lavt i henhold til dagens krav, det er avskallinger på gulv, pipevanger er ikke synlige, enkelte dører er vanskelige å åpne/lukke, det er noe fall til sluk, men fall er ikke iht krav og varmtvannsbereder har passert mer enn 50% av forventet levetid.
 
Elementer hvor TG-3 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd):
Rekkverk i trapegang og høyeforskjell over 30 mm gjennom hele rommet.

Oppvarming

Elektrisk. Vedovn i stuen, samt varmepumpe. Basert på termostater er det gulvvarme på bad, vindfang og tre innredede rom i kjeller. Varmekilders funksjon er ikke
testet. El- anlegget er vesentlig oppgradert i 2011. Noe arbeider er gjort rundt 2002 og mindre i 2018 og 2021. Sikringsskapet er plassert i vindfanget. Hovedsikring på 50 amp. automatiske sikringer med 7 kurser og overspenningsvern.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Det vil bli skiltet med Z-Eiendoms visningsskilt til visning!

Parkering

Parkering på gårdsplass.

Areal og eierform

Areal: 678 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Egen hagedel på felles eiet tomt på 678 kvm.

Eier

Farhad Doriani
Farangis Darabi

Vei, vann og avløp

Offentlig

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og veg. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Byggemåte

Leilighet beliggende i første etasje og kjeller i tremannsbolig som ble oppført i tre over mur/betong i 1930. Bygget har mansardtak tekket med dobbeltkrum betongstein, og er kledd utvendig med liggende trekledning.
Vinduer og terrassedør av tre med tolags glass. Tomten er opparbeidet med plen og terrasse.

Forrige eier har montert varmepumpe i 2016, montert ny vifte på badet og terrassedør i 2013. Tett sluk ble spylt opp i 2022. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid.
Utvendige og felles konstruksjoner vil normalt være felles for seksjonene. Det er ikke gitt opplysninger om det har verdt skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Innvendig
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert på tidlig 2000 tallet. På gulv: Laminat og fliser. På vegger: Malt tapet/plater. I tak: Malte plater og noe panel.
Utvendig
Sperretak med mansardtak form. Adkomst til loft via seksjon i 2. etasjen. Vurderingen er basert på tidligere utarbeidelse av rapport i 2021 da det ikke var tilgang på denne befaringen.

Våtrom
Badet er fra 2003. Det er i 2018 skiftet kabinett, wc i 2021 og mekanisk avtrekk i 2021. Bad har fliser på gulv med varmekabler. Flislagte vegger og malte slette plater i innvendig tak. Innredet med servantinnredning, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og wc.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt profilert utførelse. Laminat benkeplate med fliser over benk. Integrert koketopp og stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin. Noe bruksmerker, men ingen vesentlige skader. Ventilator med utlufting.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Kobber og plast vannledninger av varierende alder. Plast avløpsrør på synlige deler av anlegget Ventilert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Ca 200 liter varmtvannsbereder er montert på bod.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommet kan være i strid med byggeteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 16.02.2010 i forbindelse med bruksendring av kjeller. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret.

At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Takhøyden i kjeller varierer fra ca. 198 cm til 208 cm. Det vil si at noe av arealene har lavere takhøyde en byggeforskriftene minstekrav på 200 cm. Et rom er betegnet som hobbyrom med viktig å merke seg at ifølge bruksendring er dette rommet betegnes som bod. Se vedlagt tegnskisse fra bruksendring i 2010.

Diverse opplysninger

Boligen er del av eierseksjonssameie bestående av 3 seksjoner. Dette er et lite og uformelt sameie uten etablert styre og regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven. Seksjonene har felles bygningsforsikring. Denne seksjonen betaler 30 % av forsikringsbeløpet (kr 1055 pr kvartal, ifølge eier). Bygget er forsikret hos If Forsikringsselskap med polisenummer: 7848581.

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler.

Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Vedtekter, regler, regnskap ol.

3 seksjoner, ikke et formelt sameie. Det er godkjent med husdyrhold, fremleie. Bruk av fellesarealer er inndelt i tre deler.
De deler på byggningsforsikringen etter eierbrøk, snr.2 betaler 30% av beløpet. Det er pt kr 1055 pr kvartal.

Prisantydning

3 200 000,- / Fellesutgifter: 1 055,- pr. kvartal 30% av bygningsforsikringen, det er tre seksjoner i bygget.

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 77 500,- (Dokumentavgift) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 86 842,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 286 842,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Formuesverdi : 696 169,- Sekundær formuesverdi : 2 506 209,- Formuesverdi pr. : 31.12.2021

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Forsikring

IF Polisenummer: 7848581

Kommunale avgifter

Kr. 16 558 pr. år - estimat fra Tønsberg kommune for 2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:696 169,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 2 506 209,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut. Har vært utleid for kr 12.000 pr mnd i 2022/23.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Provisjon (kr 35.000)
Servitutter (Kr.600)
Tilrettelegging (Kr.16 950)
Inneståelse-fakturavederlag (Kr.3 100)
Kommunale opplysninger (Kr.3 655)
Markedspakke (Kr.10 500)
Markedspakke utlegg (Kr.6 100)
Oppgjør og tinglysning (Kr.6 250)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Totalt kr. (Kr.79 670)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Seksjoneringsbrøk

2004/492-1/91  Seksjonering  
13.01.2004 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Bolig
sameiebrøk: 112/377

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Ola Norderhaug

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Ola Norderhaug

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?