Til innholdet

Familie/generasjonsbolig/utleie? Pent oppusset i 2017-2019 - 5 sov - 2 bad! Gangavst. til strand m.m.!

Rosenlundveien 3B
Prisantydning 5 950 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 174
BRA: 198 m²
Soverom: 5
Byggeår: 1989
Tomtareal: 432 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

søndag 30. januar Kl 15.00 - 15.45
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Lars Ole Wittingsrud

Lars Ole Wittingsrud

Kort om eiendommen

Velkommen til sjønære og flotte Rosenlundveien på Ringshaug i Tønsberg kommune. Her har du strand og sjø kun få hundre meter fra eiendommen, samt nydelig turområder, trygg og god skolevei m.m.
EIendomen er sentralt og fint beliggende med kort vei til off. kommunikasjon m.m.

Huset går over totalt 3 etasjer og har potensiale for hybel i sokkel (søknadspliktig).

Kort fortalt;
- Totalt 5 soverom
- 2 bad med dusj hvorav badet i 2.etg ble totalrenovert i 2019 med høy standard
- Toalettfasiliteter i alle 3 etasjer
- Nydelig Italian Design kjøkkeninnredning fra 2017 med komposittplate og Neff hvitevarer
- Nyere parkettgulv i stue, kjøkken og kjellerstue
- Utvendig nymalt i 2021
- Montert elbillader (32 amp) i garasjen
- Særdeles lettstelt tomt
- Trygg og god skolevei (kun ca 700 meter til skolen)
- Gangavstand til sjøen (Ringshaugstranda)
m.m.

Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Finn.no: Lokalområde

TØNSBERG - RINGSHAUG

Adresse

Rosenlundveien 3B 3154 Tolvsrød

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv, sjønær beliggenhet i et veletablert og hyggelig boligområde på Ringshaug i Tønsberg kommune.
Den har fin utsikt til omkringliggende bebyggelse og Ytre Oslofjord. Det er kun få hundre meters gange ned til Ringshaugstranden, kort gange til Skallevoldstranden (via kyststien) og Vallø Marina med småbåthavn. 
Tolvsrød senteret med sentrumsfunksjoner og med en flott Meny butikk er ikke langt unna, det samme med Kiwi Gauterød. Olsrød Park ligger også innen sykkelavstand med bl.a. helse/legesenter, dagligvareforretning, bank, frisør, kafè og div. andre forretninger.

Fra boligen er det få minutters gange til barnehage, barne- og ungdomsskole og friområder med turstier og lysløype. Gode bussforbindelser med busstopp like ved. Ca. 5 km. til Tønsberg sentrum. Med E-18 er veien til Oslo, Drammen og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang.

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1989

Bygninger og byggemåte

Boligen har støpt gulv på grunn og grunnmur av slammet lecablokker. Yttervegger består av bindingsverk med utvendig trekledning. Vinduer og ytterdører av tre med isolerglass. Taket er tekket med betongtakstein og takrenner/nedløp i plastbelagt stål.

Innhold

1.etg.: entré/gang med garderobeplass, flislagt toalettrom med servant og wc, stue med peis og utgang til terrasse, kjøkken i delvis åpen løsning med innredning og kjøkkenøy.
2.etg.: soveromsgang, 4 soverom hvor alle rommene har skapplass, flislagt baderom med dusjhjørne, badekar, vegghengt wc og dobbel servantinnredning. Kneloft
U.etg: gang, flislagt baderom med dusjkabinett, servantinnredning og wc, vaskerom med opplegg til vaskemaskin og utslagsvask, bod, kjellerstue med utgang til bakkenivå, soverom.

Det er den faktiske bruken av rommene på markedsføringstidspunktet som er avgjørende. Bruken av rommene kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse hos kommunen for den aktuelle bruken

Antall rom

Oppholdsrom: 2, Soverom: 5, Bad: 2, Ekstratoalett: 1

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 174 kvm, Boligareal: 174 kvm, Bruksareal: 198 kvm, Bruttoareal: 219 kvm

1.Etasje: 69 / 88 kvm p-rom/BRA
2.Etasje: 47 / 47 kvm p-rom/BRA
U.Etasje: 58 / 63 kvm p-rom/BRA

Boligen har i tillegg en utvendig bod på 8m2 som ikke er måleverdig pga. lav takhøyde.

Veranda på 23 kvm i 1. etasje og 6 kvm i 2. etasje.

Møblering / utstyr

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Utvendig boblebad kan medfølge om ønskelig.
Taklamper på kjøkken og i soverom i sokkeletasjen medfølger ikke i handelen.

Standard

Enebolig med gjennomgående normalt god standard. Det er utført flere store oppgraderinger i boligen siden byggeåret, særlig herunder totalrenovert bad i 2.etg i 2019, samt nytt og lekkert kjøkken i hovedetasjen i 2017. Kjøkkenet er levert av Italian Design, har benkeplater av kompositt og egen kjøkkenøy. Ekslusive hvitevarer fra Neff (stekeovn med "slide & hide").
Det er lagt nyere parkettgulv i oppholdsrom i hovedetasjen og sokkeletasjen, samt malt opp de fleste innvendige overflater.
Badet i 2.etg. er av høy materialkvalitet og fremstår som meget delikat og flott. Store fliser på gulv og vegger i marmorinspirert utseende. Spesialtilpasset dusjvegg fra GlassRønning. Rommet er svært godt innredet med maksimal plassutnyttelse.

Badet i sokkeletasjen er antatt fra 1990-tallet med fliser på gulv og vegger - dusjkabinett.
Praktisk, separat vaskerom med nyere varmtvannsbereder.
Alle soverommene er romslige og har svært god gulvplass. Luftebalkong mot øst med utgang fra to av soverommene i 2.etg - nydelig utsikt og Oslofjorden herfra!
Praktisk og lys kjellerstue, super for ungdommen eller som lekerom/ekstra stue. Gode lagringsmuligheter i bod.

Overflater oppsummert:
Gulv: Parkett og laminat.
Vegger: Malte flater og panel.
Himlinger: Malte plater og panel.

Øvrig teknisk info om boligen (utdrag av tilstandsrapport):
Vannrør: Inspiserbare rør er av kobber og plast.
Avløpsrør: Inspiserbare rør er av plast.
Varmtvannsbereder: Boligen har en 300 liters varmtvannsbereder fra 2015 plassert i vaskerom. Det er nye vann og avløpsrør i forbindelse med oppgradering av bad i 2. etasje og kjøkken. Fordelerskap for vannrørene er plassert på bakvegg til badet.
Boligen har et delvis skjult el-anlegg med jordfeilbryter og automatsikringer. Sikringsskap er plassert i entrè.

For ytterligere teknisk info om bolige, se tilstandsrapport.

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.

Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-    6 stk tilstandsgrad 0 (TG0) - ingen avvik
-  16 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-    5 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  10 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-    2 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Elementer hvor TG-2 tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert noe råte i vindskier, vridd israft på garasje samt mer enn halvparten av oppbrukt levetid på taktekking, manglende snøfangere på hele eller deler av taket (var ikke krav til dette i 1989), samt enkelte kommentarer på nedløp fra takrenner. Noen få kledningsbord med råte (utvendig malt i 2021), værslitte vindus- og dørkarmer utvendig, værslitt treverk på terrasse samt noe råte i enkelte rekkverksbord, samt tre stk fliser på trapp ved inngangsparti med bom(hullrom under).
Innvendig er det kommentert noe svelling og fuktutslag i takplater rundt pipe i stua, tidl. lekkasje er reparert. Enkelte kommentarer på ventilasjon, bom i gulvfliser og antatt lekkasje/kondens ved toalettavløp på wc-rom. 

Elementer hvor TG-3 tilstandssgrad er anigtt som hovedvurderng, med kommentarer med kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid (evt. funksjonssvikt eller sammenbrudd), er det blant annet kommentert at vaskerommet i sokkeletasjen (som er fra byggeår) trenger full oppgradering for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tilstandsgraden settes automatisk fordi rommet er etablert før 1997.
Utvendig er det kommentert at belegningstein langs husets sydside har løsnet i nederste del.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Det er montert nyere peismodul i stua.
Varmekabler på begge bad og alle rom i sokkeletasjen foruten bod.

For øvrig elektrisk oppvarming via panelovner.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt, samt i garasje. Nylig montert el-billader med 32 amp kurs.

Areal og eierform

Areal: 432 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Rundt boligen er det noe gressplen, med hovedsakelig enkelt opparbeidet med belegningstein foran vestsiden av boligen. Østsiden er belagt med grus. Hekk og hvitmalt gjerde mot gaten og øvrige naboer.

Eier

Tommy Andre Asp Anne-Margrethe Pollestad Asp

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Adkomtst fra kommunal gate.

Reguleringsforhold

Eiendommen er beliggende i uregulert område, avsatt til boligområde nåværende. Det er igangsatt arbeider med salg og omgregulering til leiligheter på tomten til det gamle bakeriet på andre siden av veien, sydvest for boligen. For øvrig ingen igangsatte planleggingsarbeider eller planforslag som vil kunne berøre eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse på bygningen i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 "Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998.
Rammetillatelse og godkjente bygningstegninger datert 02.11.1988 foreligger.
Kopi av dette kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret. At slik dokumentasjon eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

5 950 000,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 11 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) -------------------------------------------------------- 161 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 111 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Formuesverdi : 1 280 607,- Sekundær formuesverdi : 4 610 186,-

Energiforbruk og energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 32554 kWt. Forbrukstall er innhentet  fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Kommunale avgifter

Kr. 11 690 pr. år

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 280 607,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 4 610 186,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2019.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Tønsbergs Blad 041121 (Kr.4 500) Markedspakke (Kr.21 500) Tilstandsrapport, 2022 (Kr.9 500) Garantiforsikringspremie (Kr.2 950) Markedspakke (Kr.12 500) Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950) Provisjon (forutsatt salgssum: 5 950 000,-) (Kr.59 500) Tilrettelegging (Kr.14 950) Totalt kr. (Kr.131 350)

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring i Sødeberg&Partners/HDI GLOBAL SPECIALITY SE, som dekker selgers mangelsansvar etter avhendingsloven. Forsikringen gjelder fra budaksept, dersom det er mindre enn 12 måneder til overtagelse. Er det mer enn 12 mnd til overtagelse, gjelder forsikringen først fra overtagelse. Dersom det ikke blir avtalt overtagelsesdato samtidig med budaksept, gjelder forsikringen først fra overtagelsen. Forsikringen dekker ansvar begrenset til eiendommens salgssum, dog begrenset oppad til kr. 10 millioner. Forsikringen løper i perioden kjøper kan reklamere, dog maksimalt 5 år fra overtagelse av eiendommen. Unntak fra forsikringsdekningen er inntatt som standard tekst i egenerklæringen. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring, som er vedlagt salgsoppgaven. Kjøper har plikt til å gjøre seg kjent med selgers egenerklæring. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Tinglyste rettigheter og servitutter

Det er innhentet kopi av servitutter som kan være av interesse å lese innen budgivning. Disse kan lastes ned fra internett eller be om kopi fra megler.

1987/17401-1/91BESTEMMELSE OM VEG
01.12.1987
:Knr:3803 Gnr:139 Bnr:393
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet.

1991/8450-1/91MÅLEBREV
24.07.1991
Areal: 426,3m2.

2005/15912-1/91MÅLEBREV
28.10.2005

2005/15912-2/91GRENSEJUSTERING
28.10.2005
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen selges med de tinglyste heftelser/servitutter som påhviler eiendommen. Det vil kun være selgers eventuelle pengeheftelser som vil bli slettet. Kjøper bekrefter å være kjent med og aksepterer at øvrige heftelser/servitutter vil bli stående på eiendommen. Det er kjøpers ansvar å sørge for at hans bankforbindelse blir gjort kjent med disse forhold og at kjøpers eventuelle lån for kjøp av eiendommen, er gitt på disse vilkår.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i finn-annonsen påmelding. Dette gjør vi for å unngå spredning av smitte ved at for mange er på visningen samtidig. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte på forhånd vil ikke bli avholdt. NB: Dersom du er i risikogruppen, ber vi deg kontakte megler.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Lars Ole Wittingsrud

Eiendomsmegler MNEF/Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Lars Ole Wittingsrud

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?