Til innholdet

Tønsberg / Træleborg - Innholdsrik og romslig 4-roms leilighet supersentralt beliggende. 3 sov. 2 bad. Stor terrasse. ZOLGT

Tjøllinggaten 47
Prisantydning 2 890 000 , -
Boligtype: Leilighet
P-ROM: 89
BRA: 89 m²
Soverom: 3
Byggeår: 1961
Tomtareal: 4457 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Ansvarlig megler
Simon Mellingen

Simon Mellingen

Adresse

Tjøllinggaten 47 3112 Tønsberg 1. etasje

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i FINN-annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Z-eiendom. Velkommen til visning!

Beliggenhet

Sentral og attraktiv beliggenhet, med kort vei til alt Tønsberg har å by på. Leiligheten ligger med gangavstand til både dagligvare, treningssenter, svømmehallen, barnehage og barneskole. Det er også kort vei til Farmandstredet med shoppingmuligheter og Tønsberg sentrum med kulturtilbud, kafeer på Torvet og i de små gatene, samt Brygga med sitt yrende folkeliv.

Type, eierform og byggeår

Leilighet Borettslag, oppført i 1961

Bygninger og byggemåte

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder:
Gang. 2 pene bad/wc med dusj. Kjøkken med hvitevarer og spiseplass, benkplate av stein. Romslig stue/spisestue med peisovn og utgang til stor delvis overbygd sørvestvendt terrasse og haven. Soveromsgang. 3 soverom hvorav 1 med skyvedørsgarderobe og skaper på de to andre.

4 private boder i kjelleren.
2 private loftsboder.

Felles tilleggsarealer:
Felles vaskekjeller og bod i kjeller. Felles sykkelbod ifbm garasjeanlegg.

Antall rom

Soverom: 3, Bad: 2

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 89 kvm, Bruksareal: 89 kvm

Standard

Velkommen til Tjøllinggaten 47 og denne meget innholdsrike og romslige leiligheten som holder normal god standard. På gulv er det lagt laminat og gamle renoverte tregulv. Veggene er hovedsakelig malte plater og panelplater. Leiligheten har 2 bad som er rehabilitert i 2020 i regi av brl. Boligen har i løpet av de siste årene blitt kosmetisk innvendig oppusset i tidsriktige farger   og gir et godt inntrykk. Av større utvendige arbeider så ble det lagt ny drenering i 2012, byttet vinduer i 2016 samt nymalte hus i 2018. For standard forøvrig se vedlagte tilstandsrapport fra takstmann Marius Vedvik. Borettslaget har felles grunnavtale med Canal Digital med kabel TV og bredbånd, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning. Dette er en leilighet som virkelig passer for barnefamilien.
En koselig lelighet med mange muligheter. Leiligheten har en fin og lys atmosfære.

Inngangsparti, entre og gang:
Felles inngangsparti og trappegang. Gangen/vindfanget i boligen er en fin og praktisk entre. Lyse pene farger på veggene og laminat og heltre på gulv.
Praktisk garderobeplass. Leiligheten disponerer 4 sportsboder i kjelleren i borettslaget.

Kjøkken:
Innredning med profilerte fronter og benkeplate av stein. Det er fliser på vegg mellom over- og underskap. Integrert stekeovn og platetopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Kjøkkenet er luftig og har en god atmosfære i adskilt  løsning mot stuen.
Kjøkkenet har også plass til et koselig spisebord og vindusflate som slipper inn naturlig lys.

Stue/spisestue: 
Stua har fin plass til stor sittegruppe og langbord. Denne delen er i lukket løsning til kjøkkenet.
Rommet er for øvrig malt opp i lyse nøytrale farger. Heltre furugulv.
Videre adkomst til soveromsgangen og terrasse.
Det er montert peisovn mellom stue og spisestueavdelingen.

Soverom:
Det er 3 soverom i boligen. Hovedsoverommet er et romslig rom, og har flere garderobeskaper.
De andre rommene er noe mindre, men også her med garderobeskaper.

Baderom/vaskerom og wc:
Leiligheten har 2 bad som er rehabilitert i 2020. Det er fliser på vegg og malte plater i taket. Flislagt gulv med varmekabler. Rommene inneholder innredning med servant, dusjhjørne og veggmontert toalett. Ventilering med mekanisk avtrekk. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) og er besiktiget i rørskap (2 stk). Det er avløpsrør av plast. Felles varmtvannsbereder i vaskekjeller.

Hage og uterom:
Det er felles uteplass/gressplen på eiendommen.
Stor terrasse på 46m2 hvorav ca 9m2 er overbygget del ved terassedør.

Velkommen til visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven. Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen. Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
- 23 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
- 2 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
- 1 stk tilstandsgrad 2 (TG2 oransje) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
- 0 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.
 
Elementer hvor TG-2 (oransje) tilstandsgrad er angitt som hovedvurdering, med kommentarer utover normal elde/slitasje/levetidsbetraktninger som ligger til grunn for tilstandsgraden, er det blant annet kommentert at: Ubrennbar plate på gulv dekker ikke tilstrekkelig fremfor ildstedet.

Det vises forøvrig til rapportens øvrige beskrivelser med detaljer og tilstandsvurderinger som er del av PDF-salgsoppgave som må leses før inngivelse av bud

Oppvarming

Elektrisk. Peisovn i stue. Varmekabler på begge bad.

Parkering

Borettslaget har 8 garasjeplasser, det søkes om plass til styret. Garasjeleie etter gjeldene satser. Garasjeplass følger ikke leilighet ved salg, og selger må selv si opp leieforholdet. I tillegg har borettslaget p-plasser på gårdsplassen foran husene, dette er ikke faste plasser. Det er montert felles el-bil lader på utsiden av inngangspartiet.

Areal og eierform

Areal: 4 457 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesareal og hage

Andel av tomt som er noe beplantet med trær og prydbusker samt plen. Stor sørvvestendt terrasse på flere plan ut fra stuen som har godt med sol hele dagen.

Eier

Petter Solheim

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i uregulert område og er i kommuneplanen avsatt til boligformål.

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert 14.12.1961. Kopi av denne kan fåes ved henvendelse til meglerkontoret.

Diverse opplysninger

Borettslag: Pande Borettslag, Orgnr.: 953098725
Andelsnr.: 20
Andel fellesgjeld: 219000

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBBK02-98207898406  
Restsaldo: 10.544.841,-
Restløpetid: 28 år 3 mnd.
Rente: Flytende, 2,5%

Ytterligere informasjon om felleslån skal finnes i opplysningsbrev fra forretningsfører. Brevet kan lastes ned fra nettet eller be om kopi fra megler. Regnskapsfører har lovfestet pant til dekning for utestående beløp inntil 2G (G = folketrygdens grunnbeløp). Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Felleskostnader øker med 5% fra 1.7.2022, på grunn av økte rentekostnader på lån, og økte priser varer og tjenester.

Borettslaget består av 22 andelsleiligheter og ligger i Tønsberg kommune med følgende adresse: Tjøllinggaten 41,43,45 og 47.
Borettslaget har felles grunnavtale med Telenor med bredbånd og T-We, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning.

Større vedlikehold og rehabilitering i regi av brl.
2020 - Alle andeler har fått nye bad og hvert hus har pusset opp vaskerommet. Tilkobling til kommunale VA anlegg. Nye utelamper på 47 og 43. Byttet alle låser på hoveddører og sykkel bod med kodelås.
2018 - Vedlikehold Malt alle utvendige fasader. Utvidet med 10 nye p-plasser, hvorav 2 p-plasser har ladning for elbil.
2017 - Vedlikehold Fellesganger er blitt pusset opp av andelseierne på dugnad.
2016 Vedlikehold Utskifting av vinduer utført av iBygg.
2012 Vedlikehold Drenering av Tjøllinggaten 47 er utført av Strandmann AS.

Vedtekter, regler, regnskap ol.

Om du vurderer å legge inn bud, så sett deg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning (lastes ned fra nett-salgsoppgaven på FINN eller hjemmesider). Det må påregne trappevask, dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer (om ikke annet er spesielt opplyst).

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, og medlemmer tilknyttet boligbyggelaget borettslaget er tilknyttet. Forkjøpsretten avklares etter budaksept.

Prisantydning

2 890 000,- / Totale felleskostnader: 7 094,- pr. mnd
Herav:
Felleskostnad 6.614,-
Mediaprodukter 480,-

I fellesutgiftene er følgende inkludert: Kommunale avgifter, Tv og internett, varmtvann, strøm i fellesarealer, festeavgift, bygningsforsikring, snømåking, gressklipping, renhold, drift og vedlikehold, foretningsfører, renter og nedbetaling av f.gjeld. m.m.

Felleskostnader øker med 5% fra 1.7.2022, på grunn av økte rentekostnader på lån, og økte priser varer og tjenester.

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) 693 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 583 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 6 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 589 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Marius Vedvik Takstdato : 15.06.2022 Formuesverdi : 771 433,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking

Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 7426 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6621537

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:771 433,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Meglerprovisjon (1,5% av salggsum)
Tilretteleggingshonorar (Kr.15 950)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
 Egenandel kr 4 000 påløper i tvistesaker.. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.
Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger. Kjøleskap og fryser i kjellerboden medfølger salget.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 BV. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert orgnr: 988024082
Laster kart..

Simon Mellingen

Eiendomsmegler MNEF / Partner

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Simon Mellingen

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?