Til innholdet

Sjarmerende og innholdsrik familiebolig på attraktive Øvre Råel

Herkules vei 6
Prisantydning 6 290 000 , -
Boligtype: Enebolig
P-ROM: 139
BRA: 145 m²
Soverom: 4
Byggeår: 1987
Tomtareal: 490 m²
Bestill salgsoppgave Last ned salgsoppgave

Visninger

onsdag 22. mars Kl 19.00 - 20.00
Søk om finansiering Legg inn bud her Visningspåmelding

Ansvarlig megler
Erlend Løvold

Erlend Løvold

Finn.no: Lokalområde

Øvre Råel

Adresse

Herkules vei 6 3113 Tønsberg

Adkomst

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Beliggenhet

Boligen ligger rolig til og har en svært solrik beliggenhet! Eiendommen ligger i en blindvei med ingen gjennomkjøring i rolig og barnevennlig gate. Dette er et attraktivt boligstrøk på Øvre Råel, i Tønsberg kommune. Boligen ligger like ved barnehager og dagligvare. Beliggenheten er landlig, samtidig som alle servicefunksjoner er lett tilgjengelig. Tønsberg sentrum ligger ca. 3-4 km unna, med alt av bymessige fasiliteter.

Ikke langt unna ligger kyststien, som byr på vakker natur og god rekreasjon. Det er også kort vei til helårs friluftsmuligheter i lysløyper og fine turområder ved Søndre Slagen kirke. I tillegg kan du legge turen til kulturstiene i Slagen eller Osebergløypa. Det er gangavstand til Slagenhallen, og Olsrød og Tolvsrød har idrettsanlegg. I umiddelbar nærhet kan nevnes Stjerneveien Balløkke og Elihu volleyballbane som begge ligger ca 5 minutters gange fra boligen.

På Klopp og Nes finner du populære badeplasser, og det finnes flere små, bortgjemte perler langs kysten. Det er ca. 4 km til Ringshaugstranda med barnevennlig langgrunne og stor gresslette. Det er også kort vei til Vestfolds største småbåthavn, Vallø.

Tønsberg har en imponerende skjærgård med nær 500 holmer og øyer. Med båt er det duket for ekte sommeridyll på fjorden, og det er kort vei til vakre holmer og øyer som Tjøme, Bolærne og Hvasser. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid med folkeliv og mye som skjer. Langs bryggene i byen er det båtliv og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Ved sentrum ligger også Slottsfjellet, et landemerke med kulturminner, fine turområder og vidstrakt utsikt

Type, eierform og byggeår

Enebolig Selveier, oppført i 1987

Bygninger og byggemåte

Enebolig over halvannen etasje oppført i tre over mur i 1987. Bygget har saltak med kvister tekket med dobbeltkrum betongstein, og er kledd utvendig med liggende trekledning. Vinduer av tre med koblede glass. Det er oppført innglassert hagestue med tilgang fra kjøkken og åpen mot hage. Frittstående garasje er oppført på gårdsplass. Tomten er opparbeidet med plen, beplantning, terrasse og gruset gårdsplass. Boligen er oppgradert med bla. nye marmorfliser i hall i 2022 og de fleste overflater er malt senere år.

Antall rom

Soverom: 4

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 145 kvm

1. Etasje: Bad, kjøkken, vaskerom, kjøkken, hall m/trapp, stue, soverom.
2. Etasje: Bad, loftstue, 3 soverom.

Standard

Velkommen til Herklules vei 6 v/Erlend Løvold.

Eiendommen ligger i en blindvei med ingen gjennomkjøring i rolig og barnevennlig gate. Dette er et attraktivt boligstrøk på Øvre Råel, i Tønsberg kommune. Boligen ligger like ved barnehager og dagligvare.

Hall: Boligen har adkomst via en tofløyet, grønnmalt ytterdør som er utstyrt med låskasse. Hallen har nye marmorfliser fra 2022 med gulvvarme, trapp til andre etasje og dør til andre oppholdsrom.
 
Spisekjøkken: Stort og lyst kjøkken med mulighet for å åpne opp mot stue. Kjøkkenet er romslig, her er det god plass til spisebord. Rommet har terracotta farget fliser, hvitmalte vegger og tofløyet glassdør til en dels innglasset veranda som har varmelampe og er en populær forlengelse av kjøkkenet.

Kjøkkeninnredningen er fordelt på flere enheter, med deler fra 2008, blant annet er det en praktisk, trehvit kjøkkenøy med skuffer og spiseplass. Øvrig innredning har glatte, slette fronter og god oppbevaringsplass. Laminat benkeplate med aluminiumsplater og fliser over benk. integrert Miele oppvaskmaskin. Ny ovn fra Smege i 2020 med dobbel stekeovn.

Stue og loftstue: Stuen byr på hygge med knitrende kos fra stor peisinnsats. Rommet har plassmurt hylleløsning og koselige sprossevindu. Det er eikeparkett på gulv, hvitmalte vegger og panelt himling.

Boligens luftige loftstue har tofløyet glassdør med fransk balkong. Rommet har ellers eikeparkett på gulv, vegger med malt panel og hvitmalt tak. Dørene er malt inn i veggfargen til rommet som gir ro og romslighet. Det er god plass til sofamøblement i begge stuer.

Bad: Boligen har et bad i hver etasje og et vaskerom i første. Badet i første etasje har sjakkmønstret gulvfliser med gulvvarme, hvite fliser på veggene og panelt tak. Innerst i rommet, over innfliset badekar, er det vindu.
Innredningen består av en stor, eikefarget seksjon med servant og åpne hyller.

Bad 2: Badet oppe har panelt skråtak, hvite veggfliser og sorte mosaikkfliser på gulv. Det er varme i gulv, og i bakkant av innfliset badekar er det vinduer.

Vaskerom: Vaskerommet har utgang til hage via en innenforliggende bod. Vaskerommet har malt betonggulv og malt strie på veggene. Det er utstyrt med utslagsvask, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe: Boligen har fire gode soverom; ett i første etasje og tre i andre, det ene er ekstra romslig. Boligen har enkelte skap, lagringsplass i knevegger og bod med utvendig adkomst.

Velkommen til en hyggelig visning!

Oppsummerte tilstandsgrader - fra tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en utvidet teknisk rapport utarbeidet av en autorisert takstmann. Tilstandsrapporten gir en vurdering og beskrivelse av eiendommens byggverk og bygningsdeler som takstmannen har observert, og som normalt vil være av betydning ved salg av eiendommen. Den bygningssakkyndige undersøker rom og bygningsdeler slik det kommer frem av Forskrift til avhendingsloven.
Det er opp til selger å avgjøre hvorvidt det skal  innhentes slik rapport eller ikke ved salg av eiendom. Både tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema følger som vedlegg til salgsoppgaven for denne eiendommen.
 
Sammendraget viser avvikene ved boligen som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) eller 3 (TG 3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Boligen har tilstandsgrader oppsummert som følger;
-  17 stk tilstandsgrad 1 (TG1) - mindre eller moderate avvik.
-  2 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som ikke krever tiltak.
-  16 stk tilstandsgrad 2 (TG2) - avvik som kan kreve tiltak, se mer info nedenfor.
-  1 stk tilstandsgrad 3 (TG3) - store eller alvorlige avvik, se mer info nedenfor.

Oppvarming

Eiendommen oppvarmes via varmekabler i entre og begge bad samt peis. Ellers panelovner.

Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 25.11.20.

Avvik
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
Gradering 2

Avvik 1
Beskrivelse av avviket
1.etg
Nederste foringselement i skorstein er sprukket.

Avvik 2
Beskrivelse av avviket
1.etg, kjøkken
Det er utett i sammenkobling mellom røykrøret fra ildstedet Jøtul 602 og røykløpet (Det er ikke benyttet røykrørsinnføring i sammenkoblingen). Er frakoblet grunnet dette.

Avvik 4
Beskrivelse av avviket
Tak
Takstigen er i dårlig forfatning og må byttes til godkjent type. Den skal ligge sammenhengende fra takrenne og opp ved siden av skorstein, slik at feier/tilsynsfører kan stå i stigen når arbeidet utføres. Dette er i bestilling og vil blir ordnet av selger før overtakelse.

Parkering

Det er parkering i dobbelgarasje og i front av denne (elektrisk portåpner er i ustand). Det er innvendig trapp til loft med ståhøyde i garasjen.

Areal og eierform

Areal: 490 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt og hage

Uterommet er pent og frodig opparbeidet med plen, prydbusker, ulike trær og grønne klatreplanter. På alle sider er det tett, trimmet hekk, og omtrent ved eiendomsgrensen ruver en stor eik. Det er gårdsplass i forkant av garasjen og en sti av heller som strekker seg fra inngangspartiet til baksiden av huset. Du finner hellelagte, skjermede uteplasser til hagemøblene og en dels innglasset veranda fra 2010. Veranda er på ca. 14 kvm og har fastmontert varmelampe.

Eier

Kari Nodeland

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger i et området som er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (22.5.2019)

Gjeldende regulering:
PlanID: 3803 53017. Plannavn: Råel (12.2.1997) - Frittliggende småhusbebyggelse.

Relaterte planer:
53017-B0 - Råel, nedre del (26.9.1997)
53017-B2 - Råel boligområde (27.8.1999)

Ferdigattest

Boligen har ferdigattest datert  12.11.87. Kopi av denne kan fås ved henvendelse til meglerkontoret. At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Prisantydning

6 290 000,-

Beregnet totalkostnad

6 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 157 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 290 000,-)) -------------------------------------------------------- 170 592,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 460 592,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Betalingsbetingelser

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler, på meglers klientkonto, senest på siste virkedag før overtagelsen finner sted.

Takst / tilstandsrapport

Utført av : Jens Martin Onsrud Takstdato : 30.09.2022 Formuesverdi : 1 109 715,- Sekundær formuesverdi : 3 994 975,- Formuesverdi pr. : 31.12.2020

Energiforbruk og energimerking


Energiforbruk av strøm pr. år er beregnet til 13210 kWh. Forbrukstall er innhentet fra Lede og er snittforbruk over de tre seneste år og gir kun en indikasjon av forbruk gitt dagens situasjon. Endring av forbruk må forventes utfra ny eiers forbruksmønster og aksepteres av kjøper. Strømforbruk/energiforbruk vil variere blant annet avhenge av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, forbruksmønster etc.

Forsikring

Frende Polisenummer: 97989

Kommunale avgifter

Kr. 12 334 pr. år Oppgitt beløp er for 2022. Kommunale avgifter øker med ca 22% fra 01.01.2023.

Formuesverdi - tidligere omtalt som ligningsverdi

Ligningsverdi dersom eiendommen benyttes som primærbolig:1 109 715,-
Ligningsverdi dersom boligen benyttes som sekundærbolig: 3 994 975,-

Oppgitte beløp er innhentet fra Skatt sør og er senest kjente verdi som er pr. inntektsåret 2020.

Konsesjon/odel

Eiendommen er ikke konsesjons- eller odelsbelagt.

Oppgjør

Hele kjøpesummen med omkostninger må være innbetalt og disponibel for megler på meglers klientkonto, senest på siste virkedag innen overtagelsen finner sted. Opptjente renter utover 1/2 R, tilfaller selger.

Meglers vederlag (betales av selger):

Annonsering (Kr.4 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 500 000,-) (Kr.65.000)
Tilrettelegging (Kr.15 950)
Inneståelse-fakturavederlag (Kr.2 950)
Internettannonsering (Kr.4 700)
Markedspakke (Kr.16 900)
Oppgjør og tinglysning (Kr.5 950)
Pantattest selger (Kr.387)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)
Panterett med urådighet - Statens Kartverk (Kr.585)

Boligkjøperforsikring

Z Eiendom as formidler Boligkjøperforsikring Fra HELP Forsikring AS. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.
Egenandel kr 4 000,- påløper i tvistesaker. Du kan ta kontakt med megler for å få informasjon om boligkjøperforsikring eller lese mer på help.no. Forsikringen tilbys kun til privatpersoner som kjøper eiendom til eget eller nærmeste families bruk, og det er en forutsetning at kjøpsavtalen reguleres av avhendingsloven. Ved kjøp av landbrukseiendom/småbruk, er det kun forhold til tilknyttet til våningshuset som omfattes av forsikringen. For nærmere detaljer henvises det til forsikringsvilkårene. Megler mottar kostnadsrefusjon fra Help.

Andre opplysninger

Det er ikke innhentet særskilte opplysninger om evt pålegg fra e-verk eller brann/feievesen.

Støpehjernsløven i hagen følger ikke med.

Trekonsollen på kjøkken med tallerkenhyllen over følge ikke med.

Integrerte hvitevarer medfølger i handelen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke i handelen, med mindre det klart fremgår av prospektet hvilke hvitevarer som medfølger.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Finansiering

Z Eiendom as setter deg gjerne i forbindelse med en dyktig finansiell rådgiver i Sparebank1 Sørøst-Norge. Kontakt din megler om dette.

Finn.no: Visningstekst

Vi må vite på forhånd om du kommer ved annonsert fellesvisning og ber deg ta kontakt i god tid før annonsert tidspunkt for å avtale visning på angitt dag. Bruk "visningspåmelding" i FINN-annonsen for påmelding. Husk å bestille salgsoppgaver digitalt så er du godt forberedt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt.

Overtagelse

Avklares i forbindelse med budgivning.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Lov om hvitvasking

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(Hvitvaskingloven) er megler forpliktet til å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres, kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere «mistenkelig transaksjoner» til Økokrim. Med «mistenkelige transaksjon» menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldene mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsansvarlig

Z Eiendom AS
Postboks 55
3106 Nøtterøy
Foretaksregistrert org.nr.: 988024082
Laster kart..

Erlend Løvold

Eiendomsmegler MNEF

Har du spørsmål angående eiendommen?

Kontakt Erlend Løvold

Trenger du hjelp vedrørerende kjøp av bolig?